Σταμάτα να κοιμάσαι με το σκύλο σου

15:31 9/8/2014 - Πηγή: iPop

Δυστυχώς αν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τον τετράποδο φίλο σου είναι καιρός να σταματήσεις. Και επίσημα πλέον σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες το αγαπημένο σου κατοικίδιο αν δεν σου έχει προκαλέσει ήδη, θα σου προκαλέσει πρόβλημα στον ύπνο σου.

Σύμφωνα με νέα έρευνα το 30% των ιδιοκτητών κατοικίδιων που κοιμούνται με αυτά ανέφερε ότι ξυπνάει τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια του βραδιού λόγω των ζώων. Από αυτούς τους το 63% είχαν κακή ποιότητα ύπνου

και το 5% απάντησε ότι πάντα ή σχεδόν πάντα είχε πρόβλημα να κοιμηθεί από τη στιγμή που θα ξάπλωνε με το κατοικίδιό του.

Προηγούμενες μελέτες είχαν επικεντρωθεί στη «ζεστασιά» που προσφέρει ένα κατοικίδιο στον κοινό ύπνο με τον ιδιοκτήτη. Σίγουρα το να κοιμηθείς αγκαλιά με το σκύλο σου, προκαλεί εκπληκτικά συναισθήματα, όμως οι απότομες κινήσεις που θα κάνει κατά τη διάρκεια του βραδιού θα σε κάνουν να μην κοιμάσαι καλά και θα ξυπνάς κουρασμένος.

Στην έρευνα πήραν μέρος περισσότεροι από 300 ιδιοκτήτες κατοικίδιων οι οποίοι απάντησαν σε 17 ερωτήσεις σχετικά με τα κατοικίδια ζώα τους και την ποιότητα του ύπνου.. Περισσότεροι από το 54 τοις εκατό, των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων δήλωσαν πως μοιράζονται τα κρεβάτια τους με τους τετράποδος φίλους τους. Οι ερευνητές δεν βρήκαν διαφορές στις απαντήσεις για ην ποιότητα του ύπνου με το κατοικίδιο, που να είναι αποτέλεσμα παραγόντων όπως η ηλικία των ιδιοκτητών, το φύλο ή και το είδος του κατοικίδιου.

Τα ευρήματα όμως της συγκεκριμένης μελέτης δεν ήταν μόνο αποθαρρυντικά για όσους έχουν συνηθίσει να κοιμούνται με «φουντωτή» συντροφιά. Τα κατοικίδια προσφέρουν και συντροφιά και ένα συναίσθημα ασφάλειας σε όσους κοιμούνται μαζί τους. Δεν παύουν όμως να προκαλούν πρόβλημα στον ύπνο σου, που τόσο πολύ έχεις ανάγκη στο τέλος της κουραστικής σου ημέρας. Κράτα λοιπόν τα «παιχνίδια» για όλα τα υπόλοιπα δωμάτια.

The post Σταμάτα να κοιμάσαι με το σκύλο σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα