Στην αντεπίθεση για τα «Panama Papers» ο Κάμερον- Δίνει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις

10:07 10/4/2016 - Πηγή: iPop

Να απαντήσει στους επικριτές τους φαίνεται να είναι διαθέσιμος ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος δημοσιοποίησε τις φορολογικές του δηλώσεις. Ο Ντ.Κάμερον κάνει τα πάντα για να πείσει για την αθωότητα του και να δώσει τέλος στα ερωτήματα τα οποία ανέκυψαν σχετικά με την προσωπική του οικονομική κατάσταση μετά τις αποκαλύψεις των «Panama Papers».

Να θυμίσουμε πως το βράδυ της Πέμπτης παραδέχτηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ότι είχε μετοχές στα εν λόγω

ταμεία έως το 2010.

Ο Κάμερον, λοιπόν, έδωσε στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα οι φορολογικές δηλώσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν από την εταιρεία ορκωτών λογιστών RNS αφορούν έξι χρόνια. Να σημειωθεί πως μόλις το το οικονομικό έτος 2014-2015, ο Βρετανός Πρωθυπουργός πλήρωσε φόρους ύψους 75.898 λιρών (94.082 ευρώ) επί εισοδήματος 200.307 λιρών (248,297ευρώ) .

Όπως επίσης τονίζουν τα σχετικά δημοσιεύματα το εισόδημά του αποτελείται από μισθό ύψους 140.522 λιρών, φορολογητέες δαπάνες 9.834 λιρών, 46.899 λίρες αλλά επίσης και από το μισό του μερίδιου του ενοικίου που λαμβάνει από την οικογενειακή του οικεία στο Λονδίνο και 3.052 λίρες από επιτόκια αποταμιεύσεων.

Την ίδια στιγμή ο Ντ. Κάμερον ανακοίνωσε και τη θέσπιση νέας επιχειρησιακής ομάδας, στην οποία έχουν τα ηνία οι φορολογικές αρχές της χώρας από κοινού με την εθνική υπηρεσία καταπολέμησης εγκλήματος. Στόχος της ομάδας είναι η πάταξη του ξεπλύματος χρήματος.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας τονίζει:

Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς δράσης για την καταπολέμηση της παγκόσμιας μάστιγας της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής και γενικότερα της διεθνούς διαφθοράς

Και προσθέτει:

Σαφώς πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος και αυτή η επιχειρησιακή ομάδα θα στελεχωθεί με τους καλύτερους Βρετανούς εμπειρογνώμονες για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που σχετίζεται με τα Panama Papers

Σημείωση!

Σε ανακοίνωση της η Κυβέρνηση επισημαίνει πως έχει έχει εντοπίσει 2 δισεκατομμύρια λίρες σε φοροδιαφυγή και σημειώνει πως έχουν ξεκινήσει έρευνες για 700 πρόσωπα τα οποία συνδέονται με τα «Panama Papers».

photo:Christos DOGAS

The post Στην αντεπίθεση για τα «Panama Papers» ο Κάμερον- Δίνει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα