Συναγερμός ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει νέου τυφώνα

17:06 29/12/2015 - Πηγή: iPop

Οι αρχές ασφαλείας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονται επί ποδός, καθώς νέο πλήγμα κακοκαιρίας πρόκειται να χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κλιμακώνοντας την αγωνία στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές της βόρειας Βρετανίας.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς ο τυφώνας Φράνκ, αναμένεται να χτυπήσει τις περιοχές της Σκωτίας, της βορειοδυτικής Αγγλίας και της Ουαλίας, ενώ και ο βρετανικός στρατός συνδράμει στις σχετικές επιχειρήσεις, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Πιο

συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για αποστολή 300 ατόμων των ενόπλων δυνάμεων, ενώ τουλάχιστον άλλοι 200, αναμένεται να συμβάλλουν στις συνολικές επιχειρήσεις. Ακόμα 1000 στρατιώτες, βρίσκονται σε επιφυλακή, στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί και χρειαστεί η παρέμβασή τους.

600 troops now deployed to assist with floods https://t.co/gq9ssoRX8e#StormFrankpic.twitter.com/nWLe4MBQDD

— British Army (@BritishArmy) December 29, 2015

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βόρεια Βρετανία, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες, πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας.

#weather for Tues 29 Dec More flooding could be on the cards as #StormFrank heads our way, says @DerekTheWeather https://t.co/80oaex2bZm

BBC Wales News (@BBCWalesNews) December 29, 2015

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε μεγάλο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν θέσει ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, καθώς πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στους δρόμους, ενώ οι περισσότερες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας εξακολουθούν να μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες περιοχές, επισκέφθηκε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον. Κατά την επίσκεψή του στις περιοχές αρνήθηκε πως δεν παρέχει ίσα κονδύλια για έργα στις περιοχές, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα, πως θα πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα έργα, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή, οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν, πως οι πλημμύρες στη Βόρεια Αγγλία θα μπορούσαν να κοστίσουν πάνω από 1,5 δισ. λίρες στην βρετανική κυβέρνηση. Στο Λιντς μόνο, έχουν καταστραφεί πάνω από 2.000 σπίτια και περίπου 400 επιχειρήσεις, με τη διοίκηση της πόλης να κατηγορεί το Βρετανό Πρωθυπουργό για μεροληπτική στάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως έντονα καιρικά φαινόμενα, έχουν προκαλέσει καταστροφές τις τελευταίες ημέρες, σε όλο τον κόσμο από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη, προβληματίζοντας ειδικούς και μη επί του θέματος, για τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη. Καταιγίδες, πλημμύρες,ανεμοστρόβιλους, χιονοπτώσεις, ρημάζουν διάφορες περιοχές του πλανήτη προκαλώντας, συχνά, ακόμα και το θάνατο ανθρώπων.

The post Συναγερμός ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει νέου τυφώνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα