Τα ιστορικά μπαρμπέρικα της Αθήνας (Μέρος B)

15:30 8/4/2014 - Πηγή: iPop

Κάποια επαγγέλματα εξαφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου, κάποιοι όμως παλεύουν με νύχια και με δόντια να τα κρατήσουν ζωντανά. Στις μέρες μας τα νέα κομμωτήρια- μόνο για άνδρες- βαφτίζονται νεο-vintage μπαρμπέρικα και ξαναζωντανεύουν, με σύγχρονο τρόπο. Τα κλασικά παλιά μπαρμπέρικα. Τι λένε γι αυτό οι original μπαρμπέρηδες; Μας μαθαίνουν τα μυστικά του επαγγέλματος, μοιράζονται ιστορίες από το παρελθόν μέσα από τα ιστορικά μπαρμπέρικα της Αθήνας

και μας ταξιδεύουν στην χρυσή εποχή για εκείνους! Μιλήσαμε με τον Κα Μένη και μας εμπιστεύτηκε με τις αναμνήσεις της!

Πριν βαφτίσουμε το μπαρμπέρικο «Αντρικές κομμώσεις Μένη» λεγόταν «Αντρικές κομμώσεις Γιώργος» Ο Γιώργος Σαντοριναίος, που είχε το μαγαζί από το 1978 είχε δώσει το όνομα και δεν θέλαμε να τ’ αλλάξουμε σε μεγάλο βαθμό. Εγώ είχα έρθει εδώ σαν υπάλληλος το 2000 και ξεκινήσαμε και δουλεύαμε μαζί.

Την τέχνη την έμαθα σε σχολή κομμωτικής, επειδή έψαχνα δουλειά, δεν έβρισκα εύκολα και μέσα από μία αγγελία εφημερίδας βρήκα αυτήν εδώ, μου άρεσε το αντρικό κούρεμα και γενικά η δουλειά στο μπαρμπέρικο και τα βασικά κόλπα τα έμαθα στη πορεία!

Το περιβάλλον είναι και ήταν πολύ φιλικό, με τους πελάτες δεν συζητούσαμε ούτε πολιτικά, ούτε ποδοσφαιρικά, τίποτα, ήτανε πάρα πολύ φιλικό, πολύ ζεστό το κλίμα, οπότε δεν έχει κάτι ιδιαίτερες ιστορίες, το να νευριάζουν ή να τσακώνονται και τέτοια.

Το μαγαζί από τα πρώτα κιόλας χρόνια της λειτουργίας του είχε γνωστούς πελάτες και είχε μόνιμη πελατεία, ο κύριος Γιώργος κιόλας το ονόμαζε «κλειστό club». Εδώ κοντά είναι και ο δικηγορικός σύλλογος οπότε είχαμε από τότε πάρα πολλούς δικηγόρους, αλλά έχουνε περάσει και πολύ γνωστοί άνθρωποι από δω και πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Εγώ όταν ήρθα εδώ πέρα ήμουν 17 χρονών, μπήκα στην οικογένεια του κ. Γιώργου οπότε όταν αποφάσισε να βγει στην σύνταξη- χωρίς αυτό να σημαίνει πως η δουλειά του σταμάτησε να του αρέσει- και είδε ότι μου έμαθε την δουλειά, είδε ότι ήμουν άξια να το κρατήσω, με είχαν αγαπήσει και οι πελάτες, αποφάσισε να μου το αφήσει! Ένα ποσοστό της πελατείας έφυγε γιατί δεν δεχόντουσαν ότι μπήκε η γυναίκα στη δουλειά.

Το μπαρμπέρικο είναι και πάλι στην μόδα και είναι καλό γιατί οι άντρες πλέον πάνε πιο πολύ σε αντρικά, γιατί πιστεύω ότι τους κουράζει λίγο το να είναι mix και γυναίκες και άντρες. Είναι πολύ καλό και όποιος ξέρει την δουλειά του και είναι σωστός σε αυτό που κάνει θα παραμείνει.

The post Τα ιστορικά μπαρμπέρικα της Αθήνας (Μέρος B) appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα