Τέλος το swipe up από το Instagram – Γιατί η πλατφόρμα αποσύρει την δημοφιλή λειτουργία

18:17 24/8/2021 - Πηγή: iPop

To swipe up σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν για το Instagram. Η εφαρμογή σχεδιάζει να αποσύρει τη λειτουργία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να επισκέπτονται εξωτερικές ιστοσελίδες με μια κίνηση προς τα πάνω, ξεκινώντας από τις 30 Αυγούστου. Η κατάργηση του swipe up έχει στην πραγματικότητα ως στόχο την αντικατάστασή του.

Αυτή είναι η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads για το 2020 και δεν μας εντυπωσιάζει

Κατάργηση του swipe up από τα stories

Αντί

του συνδέσμου σάρωσης προς τα πάνω, το Instagram λέει ότι πλέον θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτοκόλλητα συνδέσμων, τα οποία με ένα πάτημα θα μας μεταφέρουν σε εξωτερικούς ιστότοπους. Η εταιρεία λέει ότι αποσύρει το swipe up για να “απλοποιήσει την εμπειρία δημιουργίας ιστοριών” και να προσφέρει περισσότερο “δημιουργικό έλεγχο”.

Μεγάλη αλλαγή στο Instagram: Δες το νέο χαρακτηριστικό στα stories

Αυτή η ενημέρωση βασίζεται σε μια δοκιμή που ξεκίνησε η εταιρεία νωρίτερα το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, το Instagram άρχισε να δοκιμάζει αυτά τα αυτοκόλλητα σε διάφορους χρήστες και όχι μόνο σε άτομα που είχαν ήδη δικαίωμα στο swipe up. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα οι χρήστες έπρεπε να είναι εγκεκριμένοι ή να έχουν τουλάχιστον 10.000 ακόλουθους για να αποκτήσουν πρόσβαση στο swipe up.

Σύμφωνα με την εταιρία τα αυτοκόλλητα ταιριάζουν περισσότερο με τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο χαρακτηριστικών, εκτός από την προφανή διαφορά χειρονομίας, είναι ότι οι θεατές μπορούν να απαντήσουν σε ιστορίες που έχουν αυτοκόλλητο συνδέσμου, αλλά δεν μπορούν να απαντήσουν σε ιστορίες με swipe up.

Το Instagram αναφέρει ότι στόχος είναι να κυκλοφορήσουν ευρύτερα τα αυτοκόλλητα. Ωστόσο, προς το παρόν, η συγκεκριμένη επιλογή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε όσους είχαν το προνόμιο του swipe up.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Τέλος το swipe up από το Instagram – Γιατί η πλατφόρμα αποσύρει την δημοφιλή λειτουργία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα