Τι ακριβώς θα συμβεί εάν δεν αποδεχτείς την πολιτική απορρήτου του WhatsApp;

17:54 22/2/2021 - Πηγή: iPop

Σε ένα Q&A στο site του, το app ανταλλαγής μηνυμάτων αναφέρει λεπτομερώς τι θα συμβεί σε χρήστες που δεν αποδέχονται τη νέα πολιτική απορρήτου του WhatsApp.

Από τις 15 Μαΐου, η λειτουργικότητά της εφαρμογής θα είναι πιο περιορισμένη για όσους δεν αποδεχτούν τους νέους όρους χρήσης και οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να στέλνουν ή να διαβάζουν

μηνύματα από την εφαρμογή. Θα εξακολουθούν να μπορούν να λαμβάνουν κλήσεις και ειδοποιήσεις, αλλά αυτό θα είναι δυνατό μόνο για “σύντομο χρονικό διάστημα”. Μιλώντας στο TechCrunch, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αυτή η περίοδος θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Από την προαναφερθείσα ημερομηνία και μετά, το WhatsApp θα αρχίσει να μοιράζεται μερικά επιπλέον προσωπικά δεδομένα των χρηστών με το Facebook.

Η νέα πολιτική απορρήτου θεωρείται αμφιλεγόμενη, με τους χρήστες να ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους. Ωστόσο, τα μηνύματα μεταξύ ατόμων στο WhatsApp είναι κρυπτογραφημένα, επομένως αυτό σημαίνει ότι μόνο οι παραλήπτες τους μπορούν να δουν το περιεχόμενό τους. Αυτό είναι κάτι που η εφαρμογή τονίζει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό στις τοποθετήσεις της, ειδικά μετά την τρομακτική άνοδο του Signal.

Αυτό που σχετίζεται με τη νέα πολιτική απορρήτου είναι τα μηνύματα που αποστέλλονται σε επιχειρήσεις, τα οποία ενδέχεται να αποθηκεύονται σε διακομιστές του Facebook και των οποίων τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφήμιση. Το WhatsApp είχε αρχίσει να μοιράζεται ορισμένες προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τηλεφώνου, με το Facebook από το 2016.

Σε απάντηση στην κατακραυγή, το WhatsApp ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την εισαγωγή της νέας πολιτικής απορρήτου, η οποία αρχικά επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 8 Φεβρουαρίου. Την περασμένη εβδομάδα, το WhatsApp περιέγραψε τη νέα πολιτική απορρήτου στους χρήστες του, σε μια προσπάθεια να εξηγηθεί για τους νέους όρους χρήσης.

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook λέει ότι δεν θα διαγράψει λογαριασμούς που δεν έχουν αποδεχτεί τους νέους όρους στις 15 Μαΐου και ότι οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να αποδεχτούν τη νέα πολιτική απορρήτου μετά από αυτήν την ημερομηνία. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι θα διαγράφει γενικά λογαριασμούς αφότου είναι ανενεργοί για 120 ημέρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι ακριβώς θα συμβεί εάν δεν αποδεχτείς την πολιτική απορρήτου του WhatsApp; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα