Τι κάνει μια σχέση επιτυχημένη; Η έρευνα που έχει την απάντηση!

14:35 5/8/2020 - Πηγή: iPop

Τι κάνει μια σχέση επιτυχημένη; Αυτή η μελέτη-ορόσημο θα μπορούσε να έχει την απάντηση! Μπορεί να περνάς ατελείωτες ώρες σε κουίζ, τεστ προσωπικότητας και συμβατότητας ζωδίων, όμως, τελικά η απάντηση που ψάχνεις είναι πολύ πιο απλή.

Όταν μιλάμε για την αναζήτηση ενός πιθανού νέου συντρόφου, οι πιθανότητες είναι πολλοί από εμάς να δίνουμε πολύ βάρος στην προσωπικότητα.

Ψάχνουμε να δούμε τι άνθρωπος είναι, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, πώς του αρέσει να περνάει τον χρόνο του…

Pexels

Πολλοί

πιστεύουμε πως ο τρόπος με τον οποίο μιλάει ένα άτομο και συμπεριφέρεται είναι αρκετός για να δημιουργήσει μια σταθερή σχέση ή να καταστρέψει οποιαδήποτε πιθανότητα να δημιουργηθεί κάτι όμορφο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, το μυστικό για να καλλιεργηθεί μια ευτυχισμένη σχέση βρίσκεται στα χαρακτηριστικά της ίδιας της σχέσης.

Η μελέτη ανέλυσε τις εμπειρίες 11.196 ζευγαριών πριν βγάλει τα συμπεράσματά της.

Η ομάδα των επιστημόνων διαπίστωσε ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι και αντιλαμβάνεσαι τη σχέση σου παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της σύνδεσής σου με τον άλλον, απ’ ό,τι τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν ότι, στην αρχή μιας σχέσης, τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη σχέση αντιπροσωπεύουν περίπου το 45% της ικανοποίησης απ’ τη σχέση, ενώ η προσωπικότητα ενός συντρόφου μπορεί να αντιπροσωπεύει μόνο το 5%.

Στη μελέτη, τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη σχέση περιλάμβαναν πράγματα όπως το πόσο πιστεύεις ότι επενδύει ο σύντροφός σου στη σχέση σας, η αγάπη μεταξύ σας, η δυναμική σας αλλά και η σεξουαλική σας ικανοποίηση.

«Η δυναμική που δημιουργείτε με κάποιον – οι κανόνες, τα αστεία, οι κοινές εμπειρίες – έχουν πολύ περισσότερη σημασία από τα ξεχωριστά άτομα που συνθέτουν αυτήν τη σχέση», ανέφεραν οι ερευνητές.

© One Day / Focus Features

Φυσικά, η μελέτη αναγνωρίζει ότι οι προσωπικότητες των δύο ατόμων που εμπλέκονται στη σχέση διαδραματίζουν ρόλο στη συνολική ικανοποίηση: Για παράδειγμα, εάν ένας ή και οι δύο από εσάς αντιμετωπίζετε μεγάλο άγχος, είναι πολύ πιθανό ότι η σχέση σας θα επηρεαστεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Τα do’s και τα don’ts για μια σταθερή κι ευτυχισμένη σχέση!

Photo: Artur Tumasjan/ Unsplash

Το άρθρο Τι κάνει μια σχέση επιτυχημένη; Η έρευνα που έχει την απάντηση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα