Το 2016 έρχεται και το ασφαλιστικό πέφτει στο τραπέζι της Κυβέρνησης

10:20 28/12/2015 - Πηγή: iPop

Με κύριο θέμα το ασφαλιστικό αναμένεται να κάνει ποδαρικό η νέα χρονιά, η οποία μετρά αντίστροφα για την έναρξη της. Η Κυβέρνηση τρέχει να προλάβει και οι συζητήσεις παίρνουν φωτιά.

Αν και η περίοδος των Χριστουγέννων φαίνεται να κύλησε ομαλά δεν ισχύει, όπως όλα δείχνουν το ίδιο και με την Πρωτοχρονιά, καθώς από την πρώτη μέρα του έτους ο Αλέξης Τσίπρας

θα τρέχει να προλάβει να κλείσει τις τρύπες που παραμένουν ακόμα ανοιχτές και δημιουργούν πληγές στους πολίτες.

Ποιο είναι το ζητούμενο;

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και παράλληλα σημειώνει πως θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει τα ευνοϊκότερα μέτρα για τους πολίτες που υποφέρουν και βλέπουν το οικογενειακό τους ταμείο να είναι μείον.

Τις πρώτες κιόλας μέρες του Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 8 του μήνα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένουμε να συναντηθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τους εκπροσώπους των Θεσμών για να συζητήσουν τις αλλαγές που θα γίνουν.

Μετά από την συνάντηση τους θα μπούμε στην τελική ευθεία για να κατατεθεί το κείμενο που θα σημειώνει όλα όσα δέχεται και όσα δεν επιθυμεί η Κυβέρνηση.

Τι είπε ο κ. Φλαμπουράρης;

Σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή την Κυριακή, ο Αλέκος Φλαμπουράρης μίλησε για τις περικοπές που θα γίνουν και σημείωσε πως αναμένεται να φτάσουν το 15 με 20%, ενώ τόνισε πως:

Συμφωνία φέρεται να υπάρχει στα ασφάλιστρα του ΟΓΑ, στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και στα μερίσματα του δημοσίου.

Ποιο είναι το μεγάλο αγκάθι;

Φυσικά η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1%. Αυτή είναι η μάχη που επιθυμεί να δώσει η Κυβέρνηση με σκοπό να σώσει τις κύριες συντάξεις.

photos:Nick Paleologos / SOOC

The post Το 2016 έρχεται και το ασφαλιστικό πέφτει στο τραπέζι της Κυβέρνησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα