Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί σ’ ένα ταξίδι και πώς να το αντιμετωπίσεις

13:40 14/11/2019 - Πηγή: iPop

Έχεις πάρει την άδειά σου απ΄τη δουλειά, έχεις ενημερώσει πότε θα λείπεις, έχουν δώσει ΟΛΟΙ τη συγκατάθεσή τους κι εσύ είσαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Έχεις φτιάξει τη βαλίτσα σου, έχεις κλείσει τα εισιτήριά σου και βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου μέρος. Έτοιμη να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις. Και τσουπ! Χτυπάει τηλέφωνο από τη δουλειά. Εφιάλτης. Δουλειά στα ταξίδια; Όχι, όχι, όχι!

Δεν κουβαλούμε τη δουλειά στα ταξίδια μας. Τα ταξίδια εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό, είναι για να χαλαρώνουμε

απ’ τη δουλειά, να μας φύγει το άγχος, να αδειάσει το κεφάλι μας και να επιστρέψουμε πιο δημιουργικοί και παραγωγικοί από ποτέ.

Διακοπές σημαίνει πως ακόμη κι αν έχει κλείσει το κινητό σου δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα καθώς κανείς δεν θα σε ψάξει και δεν πρέπει να σε ψάξει τουλάχιστον για θέματα δουλειάς.

Δεν συμβαίνει πάντα, όμως. Τι γίνεται όταν το τηλέφωνο χτυπάει, όταν το ένα email σου έρχεται μετά το άλλο και αφορά τη δουλειά;;;; Πώς το διαχειρίζεσαι;

Οργάνωσε το πλάνο σου όσο πιο νωρίς μπορείς

Πρέπει να τα οργανώσεις όλα όσο πιο νωρίς γίνεται και να ενημερώσεις όσο πιο νωρίς γίνεται τους κατάλληλους ανθρώπους. Όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο.

Πρέπει να το έχεις συζητήσει με τον manager ή το αφεντικό σου, για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που θέλεις. Αλλά μην περιμένεις να το θυμάται. Δεν είναι κακό δύο εβδομάδες πριν, να το υπενθυμίσεις ξανά σημειώνοντας τις ημέρες που θα λείπεις και το κατά πόσο θα είσαι διαθέσιμος ή όχι ενώ ταξιδεύεις.

Ενημέρωσε την ομάδα σου

Το αφεντικό σου δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που πρέπει να το γνωρίζει. Πρέπει να ενημερώσεις και την ομάδα σου, τους συναδέλφους σου.

Πρέπει να γνωρίζουν ότι θα λείπεις και κατά πόσο θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου. Επίσης, οι συνάδελφοι μπορεί να το υπενθυμίσουν στον διευθυντή όσο εσύ λείπεις και να σου αφήσουν ένα σημείωμα για όταν επιστρέψεις με ένα task που πρέπει να φέρεις εις πέρας αλλά μπορεί να περιμένει.

Βρες αντικαταστάτη

Ο κόσμος δεν σταματά όταν είσαι σε διακοπές και διαρκώς νέα πράγματα συμβαίνουν.

Μπορεί να γίνει κάτι έκτακτο… τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Είναι καλό να υπάρχει ένας αντικαταστάτης που να μπορεί να έχει τις ίδιες αρμοδιότητες με σένα και να γνωρίζει τη θέση σου.

Μπορεί να μην έχει τις απαντήσεις για όλα αλλά θα είναι η καλύτερη λύση όσο θα λείπεις και όταν επιστρέψεις θα σε ενημερώσει για όλα!

unsplash/Christiann KoepkeΤελική υπενθύμιση μέσω email

Την τελευταία ημέρα στη δουλειά, προσπαθείς να τακτοποιήσεις και τις τελευταίες αρμοδιότητες. Και μέσα σε αυτές είναι να στείλεις ένα τελικό email, μια τελική υπενθύμιση.

Σε αυτό το email μπορείς να σημειώσεις ποιες μέρες θα λείπεις, ποια σημαντικά task έχεις φέρει εις πέρας, ποια μπορούν να περιμένουν και ποια θα τα αναλάβει κάποιος συνάδελφός σου.

Εκτός από το αφεντικό σου, πρέπει να κάνεις cc κι άλλα μέλη της ομάδας σου.

Βήμα-βήμα πώς να γράψεις το σωστό “εκτός γραφείου” email!

Υπερασπίσου τον εαυτό σου

Unsplash/Fabiola Peñalba

Έχεις τακτοποιήσει κι έχεις φροντίσει για όλα τα παραπάνω αλλά το αφεντικό σου μάλλον δεν το αντιλαμβάνεται και το τηλέφωνο χτυπά, ενώ το ένα email έρχεται μετά το άλλο.

Πρέπει να θυμάσαι πως εσύ διδάσκεις στους ανθρώπους το πώς θέλεις να σου φέρονται και αυτό το μοτίβο δεν θα αλλάξει αν εσύ συνεχίζεις να δικαιολογείς τη συμπεριφορά σου και να απαντάς στα μηνύματα.

Αν έχεις αυτό στο μυαλό σου μπορείς να τα καταφέρεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου γιατί τις αξίζεις!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τσεκάρεις τα email μετά τη δουλειά

Το άρθρο Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί σ’ ένα ταξίδι και πώς να το αντιμετωπίσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα