Το ηχηρό μήνυμα της Brigitte Macron για τον σχολικό εκφοβισμό που πρέπει να διαβάσεις σήμερα!

12:39 6/11/2020 - Πηγή: iPop

Δεν το κάνει συχνά, όμως όταν το κάνει μας τραβάει την προσοχή. Το μήνυμα της Brigitte Macron στο Instagram είναι αυτό που πρέπει κι εσύ να διαβάσεις σήμερα!

Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, η Brigitte Macron μίλησε στο λογαριασμό Instagram του συζύγου της για μια σπάνια εμφάνιση. Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας μέσα από τον λογαριασμό του Emmanuel Macron μίλησε για τον σχολικό εκφοβισμό με αφορμή επιστολή που έλαβε από μία 16χρονη μαθήτρια.

Μιλώντας για την επιστολή αυτή, η Brigitte Macron εξέφρασε τα συναισθήματά της, αλλά και την αναστάτωσή της, αποφασίζοντας να εντείνει τον αγώνα κατά του εκφοβισμού στο σχολείο. Μετά την ομιλία της, η Brigitte Macron εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν κάνουν αρκετά για να καταπολεμήσουν την παρενόχληση.

«Είμαι λυπημένη, έχω κατάθλιψη και κάθε μέρα φωνάζω. Κλαίω γιατί είμαι μόνη, λυπημένη, συγκλονισμένη, και μερικές φορές ακόμη αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν εξαφανιζόμουν; Θα με χάσει κανείς, πραγματικά; Δεν αντέχω πια τον εαυτό μου, νιώθω ότι το σώμα και το μυαλό μου σέρνονται. Και το μόνο πράγμα που θέλω είναι να φύγω, να φύγω μακριά, σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει το Διαδίκτυο, ένα μέρος όπου θα είμαι ήρεμη, ένα μέρος όπου εγώ θα μπορούσα να ξεφύγω για πάντα. Πιθανότατα δεν θα διαβάσετε ποτέ αυτό το γράμμα, αλλά παρακαλώ βοηθήστε με, είμαι χαμένη, απολύτως απογοητευμένη. Αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου. Είναι αυτά μιας 16χρονης μαθήτριας που ήθελε να μοιραστεί μαζί μου τη μαρτυρία της για μια εκφοβισμένη έφηβη» είπε στην αρχή της ομιλίας της η Brigitte Macron.

Η ίδια συνέχισε, λέγοντας πως προσπαθεί για περισσότερο από έναν χρόνο να είναι η “εκπρόσωπος” εκείνων που δεν μπορούν να ακουστούν, όμως τους τελευταίους μήνες η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Αναφέρθηκε, ακόμα, στο bullying στο διαδίκτυο, στη βία και τον εκφοβισμό στα σχολεία, ενώ δε δίστασε και να απευθυνθεί σε εφήβους και γονείς που αισθάνονται εκφοβισμένοι. «Μπορείτε να βασιστείτε στην αποφασιστικότητά μου να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα καθώς είναι η πλήρης δέσμευση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά.

Η ηχηρή ομιλία της Beyoncé για τον ρατσισμό και τον σεξισμό που πρέπει όλοι να ακούσουμε (Video)

Το μήνυμα της Brigitte Macron για τον σχολικό εκφοβισμό:

“«Κάθε μέρα κλαίω». Αυτές οι λέξεις είναι αυτές ενός 16χρονου μαθητή. Είναι η καθημερινή ζωή πάρα πολλών νέων, που παρενοχλούνται. Ναι, η παρενόχληση κάνει πολύ κακό. Καταστρέφει. Δεν πρέπει ποτέ να το αφήσουμε να συμβεί.” γράφει στη λεζάντα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ces mots, ce sont ceux d’une élève de 16 ans. C’est le quotidien de trop de jeunes, harcelés. Oui, le harcèlement fait beaucoup de mal. Il détruit. Nous ne devons jamais laisser faire.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Macron (@emmanuelmacron) στις 5 Νοέ, 2020 στις 7:23 πμ PST

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το ηχηρό μήνυμα της Brigitte Macron για τον σχολικό εκφοβισμό που πρέπει να διαβάσεις σήμερα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα