Το top 10 των καλύτερων προορισμών κοντά στην Αθήνα για μια δροσερή βουτιά και μια αξέχαστη απόδραση (έστω και μονοήμερη)

13:29 14/5/2021 - Πηγή: iPop

Ψάχνεις πού να πας για μια βουτιά ή για ένα διήμερο και να περάσεις καλά; Ξέρουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να αποφορτιστείς από τη βαβούρα της πόλης και να κάνουμε τα μπάνια σου.

Εσύ πού θα πας το ΣΚ για να κάνεις τα μπάνια σου και να περάσεις καλά με τους φίλους ή την οικογένειά σου; Δεν χρειάζεται να πάρεις το πλοίο, αν δεν θες, ή να φύγεις πολύ μακριά για να βρεις ωραίες παραλίες. Αν ψάχνεις πού να πας κοντά

στην Αθήνα, τότε σου έχουμε τους προορισμούς που θες σίγουρα κι εσύ να ανακαλύψεις. Από ποιον θα ξεκινήσεις;

Προορισμοί κοντά στην Αθήνα για μια δροσερή βουτιά

Αίγινα

Το καράβι για Αίγινα δεν κάνει πάνω από μία ώρα από τον Πειραιά. Το νησί αυτό θα σε εντυπωσιάσει για τις παραλίες του, τη βραδινή του ζωή και για τα αρχαία ιερά και πέτρινα βυζαντινά εκκλησάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί. Ειδικά η Αγία Μαρίνα του νησιού θα σε εκπλήξει θετικά, έχοντας λίγο πιο όμορφες παραλίες από τη Χώρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aeginaproject.com (@aeginaproject)

Αγκίστρι

Τόσο μικρό και τόσο όμορφο συγχρόνως. Το γραφικό αυτό νησάκι βρίσκεται σχεδόν δίπλα σου και επιβάλλεται να το έχεις ανακαλύψει. Έχει πανέμορφους όρμους και παραλίες, φύση για πεζοπορία και ποδήλατο, αλλά και γραφικά παραθαλάσσια ταβερνάκια. Είναι ιδανικό για camping, μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές και μπορείς να το γυρίσεις όλο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ᴀɢɪsᴛʀɪ_ɪsʟᴀɴᴅ (@agistri_island)

Κέα

Μία ώρα μακριά από το λιμάνι του Λαυρίου, η Κέα ή Τζια είναι ένα νησί με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα που θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή. Θα βρεις κρυστάλλινα νερά, παραλίες με άμμο (κάποιες έχουν και βότσαλα), υπέροχους βυθούς με αστερίες και άγρια βράχια!

Δες τον οδηγό που έχουμε ετοιμάσει για την Κέα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kea Greece (@kea.greece)

Ναύπλιο

Αν δεν θες να μπεις σε πλοίο και να πας σε νησί, τότε το Ναύπλιο είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις, ειδικά αν δεν έχεις σκοπό να μείνεις εκεί για πολλές μέρες. Μια υπέροχη, οικονομική και εύκολη λύση ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Greek Islands (@thegreek.islands)

Εύβοια

Η Εύβοια είναι ένας υπέροχος προορισμός και πραγματικά για όλα τα γούστα, αφού έχεις τόσες επιλογές, τόσες παραλίες, camping, ξενοδοχεία, απλά επίλεξε αυτό που προτιμάς και θα σε ικανοποιήσει στο έπακρο. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο και δεν θες να πας πολύ μακριά, τότε η Χαλκίδα θα σε ευχαριστήσει πλήρως και είναι αυτό που ψάχνεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ευτυχία είναι… (@eutuxia_einai)

Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι μία ανάσα από την Αθήνα. Και μπορεί να είναι φημισμένο για το καζίνο του, όμως έχει επίσης πληθώρα αρχαιολογικών χώρων με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον και όμορφες παραλίες για να κάνεις τις βουτιές σου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Travel | Landscape | Greece (@eros_greece)

Λίμνη Ηραίου

Μιάμιση ώρα από την Αθήνα, κοντά στο Λουτράκι, η λίμνη Ηραίου συνδυάζει θάλασσα και πολιτισμό με τον καλύτερο τρόπο. Θα βρεις εκεί ένα τέλειο σκηνικό για τις βουτιές σου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, που βρίσκεται ο αρχαίος ναός της Ήρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Xristos R. (@chris.rd93)

Θεολόγος

Είναι μια υπέροχη επιλογή ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή για σένα που θες να ξεφύγεις από την πόλη και τα συνηθισμένα. Ο οικισμός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου («Θεολόγος Φθιώτιδας») ναι μεν είναι τουριστικός προορισμός, όμως θα σε μαγέψει με τη θάλασσα να έχει δροσερά και καθαρά νερά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γιάννα Τζελέπη (@gianna_tzelepi)

Άνδρος

Είναι πολύ κοντά στην Αττική κι αυτό είναι σίγουρα ένα από τα θετικά της. Η Άνδρος έχει τόσες ομορφιές, που δεν το περίμενες. Οι πανέμορφες παραλίες, το καλό φαγητό, η νυχτερινή ζωή, τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες, τα μνημεία, ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας και τα σπήλαια κάνουν την Άνδρο τον απόλυτα ελκυστικό προορισμό. Ιδανικά μπορείς να μείνεις τόσο στη Χώρα όσο και στο Μπατσί, ώστε να έχεις περισσότερες επιλογές.

Δες τον οδηγό που έχουμε ετοιμάσει για την Άνδρο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Explore Greece (@beautif.ulgreece)

Πεντέλη

Ήξερες ότι η Αττική έχει έναν «μυστικό» καταρράκτη; Είναι σχεδόν δίπλα σου και είναι αυτός που βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα, νότια της Πεντέλης, λίγα μέτρα κάτω από την Λεωφόρο Αχαιών. Αν είσαι λάτρης της θάλασσας, ίσως να μην είναι και η ιδανική επιλογή για σένα, όμως για να λέμε και την αλήθεια, δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις ένα τόσο όμορφο και δροσερό τοπίο περίπου μισή ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VasilisChrisanthopoulos|Travel (@billakosssss)

Ποιοι άλλοι προορισμοί κοντά στην Αθήνα σε εξιτάρουν;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το top 10 των καλύτερων προορισμών κοντά στην Αθήνα για μια δροσερή βουτιά και μια αξέχαστη απόδραση (έστω και μονοήμερη) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα