Ξέχνα το Facebook, έρχεται το Meta

11:08 29/10/2021 - Πηγή: iPop

To hashtag #Meta είναι πρώτο στα trends σήμερα και υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος: Είναι το νέο όνομα του Facebook! Όσα ανακοίνωσε ο Mark Zuckerberg στην παρουσίαση της Πέμπτης.

Ο ιδρυτής του Facebook προχώρησε την Πέμπτη σε ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον του.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, το όνομα της εταιρείας Facebook αλλάζει και γίνεται Meta,

προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Όταν ξεκίνησα το Facebook, πληκτρολογούσαμε ως επί το πλείστον κείμενο σε ιστοσελίδες. Όταν αποκτήσαμε τηλέφωνα με κάμερες, το διαδίκτυο έγινε πιο οπτικό και κινητό. Καθώς οι συνδέσεις γίνονταν ταχύτερες, το βίντεο έγινε ένας πλουσιότερος τρόπος να μοιραζόμαστε εμπειρίες

View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι πλέον η εταιρεία δεν θα έχει το όνομα του social media απ’ το οποίο ξεκίνησε, και έτσι “χάνεται” η “τιμητική” θέση που είχε το Facebook, σε σύγκριση με το Instagram και το WhatsApp.

Το γεγονός ότι το rebranding της εταιρείας έρχεται σε μια περίοδο όπου η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλές κρίσεις, ερμηνεύεται και ως μια κίνηση ν’ αλλάξει την κακή φήμη και ν’ αλλάξει σελίδα.

Το Facebook έχει κατηγορηθεί για παραπληροφόρηση, αποτυχία ελέγχου του περιεχομένου αλλά και αποκαλύψεις για την αρνητική επίδραση των υπηρεσιών του στην ψυχική υγεία των χρηστών και ιδιαίτερα των παιδιών.

Η αλλαγή ονόματος του Facebook ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας της εταιρείας Facebook Connect και ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη εστίασή του στο “metaverse”. Σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg το όνομα αναφέρεται στις προσπάθειες συνδυασμού τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας σε μια νέα διαδικτυακή σφαίρα.

Πώς ανακοινώθηκε το νέο όνομα του Facebook:

To Facebook προσλαμβάνει 10.000 Eυρωπαίους – Τι είναι το “Metaverse” που θέλει να δημιουργήσει;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ξέχνα το Facebook, έρχεται το Meta εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα