Leap Motion, Το μέλλον είναι εδώ! [Review]

Goodbyte

Εδώ και αρκετό καιρό έχω στην κατοχή μου το Leap Motion, όπου μου το έφερε για δώρο ο φίλος goodbyter – georgecm. Το Leap είναι το όνειρο κάθε γκατζετάκια, είναι το μέλλον της αλληλεπίδρασης και είμαι σίγουρος ότι το επόμενο μοντέλο θα κατακτήσει την αγορά.

Εισαγωγή

Το Leap σε κερδίζει αμέσως, το μικρός μέγεθος ( 8.00 x 3.00 x 1.00 cm περίπου) σε συνδυασμό με το όμορφο του design παραπέμπουν το Leap σε διακοσμητικό γραφείου, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Η χαρά που παίρνει ο χρήστης μετά το unboxing

μένει και μετά την αφαίρεση τον ζελατινών, καθώς σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται απλά και γρήγορα. Το Leap έρχεται με ένα ειδικό καλώδιο και ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να το βάλει στην USB. Έπειτα, ο χρήστης πρέπει να κατεβάσει το ειδικό λογισμικό και το Leap είναι έτοιμο για δράση.

Η ανίχνευση των κινήσεων γίνεται σε χρόνο dt και με πολύ καλή ακρίβεια. Εννοείται, ότι το Leap θέλει χρόνο εξοικείωσης, αλλά μετά από λίγο καιρό γίνεται η προέκταση του ποντικού.

Το browsing γίνεται παιχνιδάκι (όπως θα δείτε και στο βίντεο) και μερικά βασικά gestures αλλάζουν εύκολα τον τρόπο που αλληλεπιδράμε με τον υπολογιστή.

Εφαρμογές και Παιχνίδια

Το Leap έχει το δικό του store, Airspace και μέσω αυτού μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές και παιχνίδια. Δυστυχώς, δεν είναι όλες οι εφαρμογές για Windows και Mac, μερικές παίζουν μόνο στο ένα λειτουργικό.

Οι εφαρμογές είναι προς το παρόν λίγες και καλές. Αυτές που μας έκαναν έντυπωση τις βάλαμε στο βίντεο.

Αρχικά έχουμε την εκπαιδευτική εφαρμογή Cyber Science, όπου μπορέσαμε να επεξεργαστούμε με σχετική ευκολία ένα κρανίο. Μετά, είδαμε και λίγο το AirBeats, μια εφαρμογή για όσους έχετε τον ρυθμό μέσα σας.

Τέλος, αξίζει να κατεβάζει ένας χρήστης Mac το BetterTouchTool, για να μπορέσει να κάνει ό,τι gesture θέλει με το Leap του.

Αυτό που κάνει το Leap το τέλειο εργαλείο για περνάει η ώρα, είναι τα παιχνίδια. Στο βίντεο δείχνουμε μερικά καλά παιχνιδάκια, όπως το Vitrun Air και το Puddle.

Συμπεράσματα

Όπως αναφέρω στην αρχή, το Leap είναι στην κατοχή μου αρκετό καιρό και παίζω μαζί του αρκετά (ή όσο με βολεύει).

Είναι κάποιες φορές που χρειάζομαι. Ιδιαίτερα, όταν βλέπω ταινίες και έχω στα χέρια μου πίτσα(!), οπότε με βοηθάει στο να μην αγγίζω το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς αυτό, αλλά σίγουρα όχι χωρίς το επόμενο. Βέβαια, για τα λεφτά του αξίζει να το πάρει κάποιος και να το δοκιμάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα