Τι τρέχει με τους Κινέζους; Huawei και ΖΤΕ;
Η ZTE και η Huawei έχουν δημιουργήσει αρκετό θόρυβο γύρω τους τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα με τα κινητά τηλέφωνα που παρουσιάζουν, δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που δεν έχουν καλή γνώμη για το κινέζικο. Ένα άρθρο που προσπαθήσει να εξηγήσει κάποια πράγματα.
Η βιομηχανική άνθιση της Κίνας ξεκίνησε στις αρχές του 1980 με την εφαρμογή πενταετών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Οι λόγοι που η Κίνα κατάφερε να γίνει μία παγκόσμια βιομηχανική δύναμη είναι το φθηνό εργατικό δυναμικό
Και φτάνουμε στο επίμαχο σημείο, την δυσπιστία με την οποία μερικοί αντιμετωπίζουν τους Κινέζους κατασκευαστές και πιο συγκεκριμένα τις εταιρίες Huawei και ZTΕ (τις πιο γνωστές). Τι πάει να πει κινέζικο; Μπορούμε να δεχθούμε πως οι αμιγώς κινέζικες εταιρίες στο τομέα της κινητής τηλεφωνίας ίσως να μην είναι ώριμες σε όλα τα επιμέρους τμήματα πχ υποστήριξη των συσκευών ή το service τους, αλλά ποια εταιρία ήταν όταν πρωτοξεκίνησε; Η ποιότητα τουλάχιστον είναι εφάμιλη με ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά και μερικές φορές καλύτερη, όπως πχ του Huawei Mediapad με αλουμινένιο πλαίσιο και τεχνικά χαρακτηριστικά εφάμιλλα των άλλων γνωστών εταιριών.
Και βέβαια να μην αγνοούμε το μεγάλο R&D που έχει ξεκινήσει η εταιρία με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή (Huawei K3V2), με 16 πυρήνες στην κάρτα γραφικών, που παρουσίασε πριν 6 μήνες περίπου. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η παραγωγή SoCs απαιτεί χρόνο, κεφάλαια, γνώσεις και εγκαταστάσεις. Από την άλλη, η ZTE έχει αναρριχηθεί στην 4η θέση στις πωλήσεις κινητών σε τελικούς χρήστες, ξεπερνώντας εταιρίες όπως η LG, η Motorola, η RIM, η HTC και η Sony, εταιρίες με πολύ περισσότερα χρόνια σε αυτό τον τομέα.
Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό κάποιων «ωραίο τηλέφωνο, ωραία specs αλλά πάνω από 120 ευρώ δεν δίνω για κινέζικο» και την κατάληξή ότι το «κινητό θα πατώσει». Το κινητό μιας αμιγώς κινέζικης εταιρίας (Huawei, ZTE ή οποιαδήποτε άλλη) φθάνει στο χρήστη με 200 περίπου ευρώ, ενώ το κινητό μιας άλλης εταιρίας (μη κινέζικης) με παρόμοια ή ίδια χαρακτηριστικά έχει τιμή 250+ ευρώ. Wake up! Όλα στην Κίνα φτιάχνονται! Και πάνω κάτω ίδιοι προμηθευτές δίνουν στα εργοστάσια τις πρώτες ύλες!
Ποιες ήταν όμως η Huawei και η ZTE πριν ξεκινήσουν και πώς έφθασαν να αναμειχθούν στο κόσμο της κινητής τηλεφωνίας; Και οι δύο εταιρίες ξεκίνησαν στα μέσα τις δεκαετίας του 1980, ταυτόχρονα με την βιομηχανική άνθηση της Κίνας, με το ίδιο αντικείμενο, την παροχή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και στον οποίο μάλιστα προβλέπεται να έχουν ηγετική θέση τα επόμενα χρόνια μαζί με την Ericsson. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Huawei ανέλαβε την ανάπτυξη και ανανέωση του δικτύου της Wi
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GoodByte
- Τελευταία Νέα GoodByte
- Τι τρέχει με τους Κινέζους; Huawei και ΖΤΕ;
- Android Face Unlock, Δεν θα μπορείτε να το ξεγελάσετε τόσο εύκολα πια!
- Για πρώτη φορά στην Ιστορία το Gmail ξεπερνά το Hotmail!
- Google Nexus 7, Διαθέσιμη η εργοστασιακή ROM από την Google
- Street Fighter X Tekken, Έρχεται στο iOS
- Samsung, Απαντήσεις για το Update των συσκευών σε Android 4.1 Jelly Bean
- Google Nexus 7, Δεν μπορείτε να το συνδέσετε με εξωτερική οθόνη χωρίς το Nexus Q!
- CosmoBooks, Η Cosmote ανοίγει το δρόμο για το ηλεκτρονικό βιβλίο στην Ελλάδα
- Motorola Xoom, Ξεκίνησε το update σε Ice Cream Sandwich για επιλεγμένες χώρες στην Ευρώπη
- Google Glass, Πως μπορεί να μας φανεί χρήσιμο;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- Devildriver - Νέος δίσκος το 2013
- Ανασκόπηση Ιούνιος 2012: Τι σημαντικό είδαμε...
- HP: Kανένα Tablet με τα Windows 8 RT
- Metal Gear Solid HD Collection Vita Review
- Firefox 14 beta 10
- Ο πρώτος διαστημικός επενδυτής
- Το mobility και η συνδεσιμότητα αλλάζουν τον τρόπο ζωής
- Πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα ζώα στη Γη;
- Bertrand Serlet:έχει ιδρύσει εταιρεία με αντικείμενο το "σύννεφο"