Cyberscope: Στον πυρήνα της κυβερνοασφάλειας – Στρατηγικές για την ψηφιακή προστασία

Η Cyberscope είναι μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain. Όραμα της εταιρείας, συνιστά η δημιουργία ενός ασφαλέστερου χώρου για επενδυτές και προγραμματιστές στον τομέα του web3.0. Μιλήσαμε με τον συν-ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Θάνο Τσαβλή, όπου και μας έδωσε τις πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες επί του θέματος.

Ποια η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία της Cyberscope

και πώς αντιμετωπίζει τα όποια εμπόδια και προβλήματα που ανακύπτουν στον χώρο της κυβερνοασφάλειας;

Η έμπνευση για τη δημιουργία της Cyberscope προήλθε από την αναγνώριση μιας αυξανόμενης ανάγκης για εξειδικευμένες υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ειδικά στον τομέα των smart contracts και του blockchain. Καθώς τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain γίνονται ολοένα πιο διαδεδομένα, εξίσου αυξάνονται και οι απειλές κυβερνοασφάλειας.

Στη Cyberscope, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με καινούργιους τρόπους που χρησιμοποιούν οι χάκερς για να επιτεθούν σε εταιρείες που χρησιμοποιούν το blockchain. Φέτος μέχρι στιγμής έχουμε δει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κρυπτονομίσματα να χάνονται σε επιθέσεις από χάκερς. Αυτό σημαίνει ότι σαν εταιρεία θα πρέπει να είμαστε πάντα ενήμεροι για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. 

Πάντα στοχεύουμε να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας, ενημερωμένες με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες και τις καλύτερες πρακτικές της βιομηχανίας. Πιστεύουμε ότι η συνεχής μάθηση και βελτίωση είναι κεντρικά στοιχεία για την επιτυχία μας σε αυτόν τον γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα.

Ποιο είναι το κυριότερο προϊόν ή υπηρεσία ή ακόμα και υπηρεσίες που προσφέρει η Cyberscope;

Η Cyberscope προσφέρει διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα που χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

Ανάλυση smart contracts (Smart contract audits). Η πιο δημοφιλή μας υπηρεσία είναι η ανάλυση των smart contracts. Τα smart contracts είναι ο κώδικας που χρησιμοποιούν οι εταιρείες στο blockchain. Αυτός ο κώδικας είναι φανερός σε όλους μόλις μπει στο blockchain οπότε είναι σημαντικό να ελεγχθεί για τυχόν αδυναμίες ή προβλήματα πριν μπει στο blockchain. Έχουμε δουλέψει με πάνω από 2.000 πελάτες και εκτιμούμε ότι έχουμε βρει προβλήματα που θα είχαν κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια αν δεν είχαν διορθωθεί.Know Your Customer (KYC). Μια ακόμα υπηρεσία που έχει μεγάλη ζήτηση από καινούργιες εταιρείες κρυπτονομισμάτων είναι το KYC. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του blockchain είναι η ανωνυμία. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανταλλάξει κρυπτονομίσματα χωρίς να φανερώσει τα προσωπικά του στοιχεία σε κανέναν. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα εμπιστοσύνης σε καινούργιες εταιρείες που θέλουν να σηκώσουν χρηματοδότηση και να προσελκύσουν επενδυτές. Σαν Cyberscope δουλεύουμε με εταιρείες και εξακριβώνουμε τα στοιχεία των κυρίων στελεχων έτσι ώστε να γνωρίζουν οι επενδυτές ότι η εταιρεία είναι αληθινή και υπάρχουν πραγματικά πρόσωπα από πίσω της.Cyberscan. Το πιο γνωστό προϊόν του Cyberscope είναι το Cyberscan. Είναι ένα λογισμικό το οποίο είναι ελεύθερο για όλους και κάνει μια γρήγορη ανάλυση σε ένα smart contract. Το Cyberscan χρησιμοποιείται από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των κρυπτονομισμάτων (Coinmarketcap και Coingecko) για να δείξει στους καινούργιους επενδυτές αν ένα κρυπτονόμισμα είναι ασφαλές για επένδυση.Safescan. Ένα ακόμη λογισμικό που είναι ελευθερο για τους χρήστες είναι το Safescan. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν οποιοδήποτε πορτοφόλι (wallet) αν είναι ασφαλές πριν αλληλεπιδράσουν μαζί του.

3. Ποιες είναι οι κυριότερες μορφές απειλής που συναντά κάποιος οργανισμός, εταιρεία ή επιχείρηση μέσω του διαδικτύου;

Υπάρχουν πολλές απειλές για οργανισμούς και επιχειρήσεις στο blockchain, αλλά συνήθως κατατάσσονται σε 2 κατηγορίες: Αδυναμίες λογισμικού (code vulnerabilities) ή επιθέσεις phishing. 

Οι αδυναμίες λογισμικού μπορούν να αποφευχθούν δουλεύοντας κοντά με εταιρείες κυβερνοασφάλειας όπως η Cyberscope. Οι επιθέσεις phishing από την άλλη στοχεύουν στους υπαλλήλους μεγάλων οργανισμών με σκοπό να τους ξεγελάσουν ώστε να εγκαταστήσουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές τους. Σε αυτή την περίπτωση οι χάκερς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υποδομή ή στις βάσεις δεδομένων των οργανισμών και να κλέψουν στοιχεία χρηστών ή χρηματικά αποθέματα. Μια τέτοια επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν δύο μήνες στο Coinspaid, έναν εκ των μεγαλύτερων payment providers κρυπτονομισμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 37 εκατομμυρίων. 

Είναι σημαντικό για οργανισμούς και εταιρείες να επενδύσουν τόσο στην κυβερνοασφάλεια του κώδικά τους καθώς και στην εκπαίδευση των υπαλλήλων τους ώστε να αποφύγουν τέτοιες περιπτώσεις.

Σε τι διαφέρει η Cyberscope από τους ανταγωνιστές σας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας;

Με μία λέξη η ποιότητα της δουλειάς μας. Η Cyberscope είναι από τις λίγες εταιρείες στον χώρο του blockchain που συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους παγκόσμιους οργανισμούς και εταιρείες στον χώρο εξαιτίας αυτού. Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας καθημερινά και οι επενδυτές δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και προτίμηση στις εταιρείες που δουλεύουν μαζί μας. 

Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας ένα παράδειγμα ευεπίφορης συνεργασίας με μια εταιρεία ή κυβερνητικό φορέα που συνεργάστηκε ή συνεργάζεται με τη Cyberscope;

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ενας πελάτης μας έπεσε θύμα μιας επίθεσης από χακερς με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά χρηματικά αποθέματά του. Ο πελάτης μας ανέφερε το περιστατικό στο FBI όπου δούλεψαν μαζί μας για την ανάκτηση των χρημάτων. Η Cyberscope προσέφερε αναλυτικές αναφορές για την επίθεση και για το πώς προσπάθησαν οι χάκερς να ξεπλύνουν τα κλεμμένα χρήματα μέσω διαδικτύου.

Ποιοί είναι οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας και πώς βλέπετε την εξέλιξή της στο μέλλον;

Το όραμα της Cyberscope σαν εταιρεία είναι να δημιουργήσει έναν ασφαλή κυβερνοχώρο για χρήστες και εταιρείες. Είναι και ένας από τους λόγους που πολλά από τα προϊόντα μας είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες. Καθημερινά προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τους κινδύνους του blockchain. 

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε άμεσα και έμμεσα με εταιρείες στον χώρο και να τις προστατέψουμε από τις καθημερινές επιθέσεις που γίνονται και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό.

Keywords
Αναζητήσεις
cyberscope-ston-pyrina-tis-kyvernoasfaleias--stratigikes-gia-tin-psifiaki-prostasia.htm
Τυχαία Θέματα