Disfrutar: Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο για το 2024

12:34 3/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κάθε χρόνο, οι επαγγελματίες της γαστρονομίας αναζητούν το ακρογωνιαίο λίθο της παγκόσμιας γαστρονομίας. Φέτος, το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου του κόσμου ανήκει δικαιωματικά στο Disfrutar της Βαρκελώνης. Στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στο Wynn του Λας Βέγκας, οι σεφ Oriol Castro, Eduard Xatruch και Mateu Casanas βραβεύτηκαν για την ασυναγώνιστη δημιουργικότητα και την τεχνική τους.

Οι

ρίζες του Disfrutar αναδύονται από το θρυλικό El Bulli, όπου οι τρεις σεφ συναντήθηκαν και διαμόρφωσαν την κουζίνα τους με έναν πρωτοποριακό τρόπο. Κάθε πιάτο είναι ένας οργανωμένος χορός γεύσεων και υφών, συνδυάζοντας απρόσμενα στοιχεία και τοπικά προϊόντα με την εξελιγμένη τεχνική του molecular gastronomy. Μια ντόσια Panchino γεμάτη με χαβιάρι, ένα παγωμένο σάντουιτς γκασπάτσο και το squab με kombu σπαγγέτι, αμύγδαλο και σταφύλι αποτελούν μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά πιάτα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η γεύση που ξεχωρίζει στο Disfrutar. Η ατμόσφαιρα και η άψογη εξυπηρέτηση είναι εξίσου εντυπωσιακή!  Το Disfrutar αντικατοπτρίζει την ισπανική γαστρονομία στην κορυφή της, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια παγκόσμια προοπτική στον κόσμο της φαγητού. Είναι ένας προορισμός για όσους αναζητούν την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία, με ένα εστιατόριο που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας και της τεχνικής κάθε φορά που προσφέρει το πιάτο του.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε το Asador Etxebarri από το Atxondo, κοντά στο ισπανικό λιμάνι του Μπιλμπάο. Υπό την καθοδήγηση του σεφ Victor Arguinzoniz, αυτό το εστιατόριο ξεχωρίζει για τα ασυναγώνιστα μπάρμπεκιου του, όπου η επιλογή των συστατικών γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η υψηλή ποιότητά τους. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι η κόκκινη γαρίδα Palamós, η οποία απλά ψήνεται στη σχάρα και προσφέρεται ως αυτοτελές πιάτο.

Όπως συνηθίζεται, η γαστρονομική σκηνή του Παρισιού προσφέρει πάντα εκπλήξεις. Το Table, υπό τη διεύθυνση του Bruno Verjus, κατέκτησε φέτος την τρίτη θέση στην κορυφή των εστιατορίων για το 2024.

Διαβάστε περισσότερα θέματα του Bussines Voice Life: εδώ!

Keywords
Αναζητήσεις
disfrutar-afto-einai-to-kalytero-estiatorio-gia-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα