LAVAZZA: Το νέο ημερολόγιο της υμνεί την Αφρικάνικη Φωτογραφική Τέχνη

Η συνεργασία μεταξύ ανθρώπων, οργανισμών και ιδεών είναι το θέμα του ημερολόγιου της Lavazza για το 2024. Πρόκειται για ένα έργο των Αφρικανών φωτογράφων Thandiwe Muriu (Κένυα), Daniel Obasi (Νιγηρία) και Aart Verrips (Νότια Αφρική), υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του πρακτορείου Armando Testa.

Το ημερολόγιο «υμνεί» την έννοια της συνεργασίας, ξεκινώντας από την «ικανότητα να είναι κανείς ανοιχτός απέναντι στους άλλους» – σε συνέχεια του ημερολόγιου της Lavazza του 2023

“Yes, We’re Open”.

Φέτος το ημερολόγιο της Lavazza 2024 πραγματεύεται «την δύναμη της ένωσης», με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό για τη δημιουργία μιας έννοιας μεγαλύτερη από εμάς, «Μore than Us». Οι εικόνες που φιλοξενούνται στο ημερολόγιο, προέρχονται από την Αφρική και συγκεκριμένα την περιοχή Kafa που είναι η «πατρίδα» του αρχικού κόκκου καφέ, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν έργα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, που υλοποιεί το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Giuseppe e Pericle Lavazza, το οποίο ιδρύθηκε το 2004 και αριθμεί μέχρι σήμερα 33 project σε τρεις ηπείρους.

Στο ημερολόγιο «More than Us» η φωτογραφία είναι απελευθερωμένη από τα στερεότυπα και τη συμβατική οπτική, δίνοντας θέση στην ιδιαίτερη ματιά των καλλιτεχνών, υπενθυμίζοντάς μας, ότι η Αφρική ως χώρα έχει μια έκφραση πολιτισμικού πλούτου και ποικιλίας. Στη σειρά Camo του Thandiwe Muriu, όπου οι πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν, ζωντανεύουν μοτίβα παραδοσιακών υφασμάτων, ενώ ο σουρεαλιστής Daniel Obasi, μας προτρέπει να προβληματιστούμε πάνω στις έννοιες του ακτιβισμού, της πολιτικής και των ανθρώπινων σχέσεων. Αντίστοιχα ο Aart Verrips, μέσα από την λιτή αισθητική ματιά του, αντικατοπτρίζει πρόσωπα και τις νέες ιδέες για την ομορφιά.

Κάθε φωτογράφος αποτύπωσε τέσσερις εικόνες, αντλώντας έμπνευση από τα έργα που υλοποιεί το Ίδρυμα Lavazza που σχετίζονται με τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης δηλαδή More Responsibility «Περισσότερη υπευθυνότητα», More Sustainability «Περισσότερη βιωσιμότητα», More Innovation «Περισσότερη καινοτομία» και More Inspiration «Περισσότερη έμπνευση». Ο όμιλος Lavazza έχει ως βάση τις παραπάνω αξίες σε όλα του brand καθώς και στους συνεργάτες και στις κοινότητες που παράγουν καφέ με στόχο να στηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όλων, πάντα με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Φέτος το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη των τεσσάρων στόχων προτεραιότητας του Ομίλου για τη βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ – που είναι: Ισότητα των φύλων, Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη, Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, Συμπράξεις για τους βιώσιμους στόχους.

Keywords
Αναζητήσεις
lavazza-to-neo-imerologio-tis-ymnei-tin-afrikaniki-fotografiki-techni.htm
Τυχαία Θέματα