Sniper: Το ΓΕΑ αποκτά… ρόδες, οι πολλές αιτήσεις ματαίωσαν διαγωνισμό, το Erasmus+ στη «μάχη» εκσυγχρονισμού ανθρώπινου δυναμικού!

08:00 16/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το ΓΕΑ αποκτά… ρόδες

Στην ΜΑΞΙΜ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε. ανατέθηκε η 2η εκτελεστική σύμβαση της αριθ. 06/ΓΓΕ/2021 συμφωνίας πλαίσιο, για την προμήθεια «Ελαστικά Επίσωτρα» ή αλλιώς ελαστικών αντοχής για μεγάλα οχήματα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας  (ΓΕΑ). Η αξία του έργου ανέρχεται στα 594.672,40 ευρώ, πλέον ΦΠΑ

(142.721,38), με αποτέλεσμα η συνολική αξία να ανέρχεται σε €737.393,78.

Το εν λόγω, αποτελεί μέρος της με αριθμό 15/28-12-2018 διακήρυξη, με την οποία προκηρύχθηκε ανοικτή ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία σύναψης συμφωνίας πλαισίου σχετικά με την προμήθεια ελαστικών επισώτρων Αυτοκινήτων, Λεωφορείων και Φορτηγών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Α .ΕΛ.ΑΣ.), του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος (ΑΠΣ), καθώς επίσης και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος (ΑΛΣ), συνολικής εκτιμώμενης αξίας 26.970.625,14 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το έργο που αναλαμβάνει η ΜΑΞΙΜ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε. αφορά στην προμήθεια ελαστικών επισώτρων για 686 επιβατικά οχήματα και 1.234 φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ έχει ως χρονικό ορίζοντα εκτέλεσης το προσεχές εξάμηνο.

Οι πολλές αιτήσεις ματαίωσαν διαγωνισμό!

Την απόφαση για την ματαίωση ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού που αφορούσε στη «Δημοσιότητα του έργου» στο πλαίσιο του Υποέργου 3 της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης αναφορικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων εργαζομένων, για την προσαρμογή τους στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της ελληνικής Οικονομίας, έλαβε προ μερικών ημερών το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αιτία; Μα, το γεγονός πως καταγράφηκε εντυπωσιακή, όσο και άμεση απόκριση για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης από υποψήφιους ωφελούμενους, ευθύς αμέσως από την δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος!

Δείγμα των καιρών και των νέων δεδομένων που χαρακτηρίζουν την αγορά εργασίας ΚΑΙ στην χώρα μας.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως στον σχετικό διαγωνισμό ως προσωρινός ανάδοχος είχε αναδειχθεί η εταιρεία με την διακριτική επωνυμία “My Company Projects OE”.

Το Erasmus+ στη «μάχη» του εκσυγχρονισμού του ανθρώπινου δυναμικού

Συνεχίζοντας στον ευρύτερο τομέα της εκπαίδευσης και του ανθρώπινου δυναμικού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε προ μερικών ημερών να προβεί στην χρηματοδότηση συνολικά 159 έργων στο πλαίσιο της δράσης του προγράμματος Erasmus+ για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ζητούμενο; Ο εκσυγχρονισμός και η μετεξέλιξη της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τρίτες χώρες ανά τον κόσμο. Όλα αυτά τα σχέδια ανταποκρίνονται στον γενικό στόχο της στήριξης της διεθνούς συνεργασίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, της βελτίωσης των εκπαιδευτικών συστημάτων και της ενίσχυσης της ανάπτυξης και της ευημερίας σε παγκόσμια κλίμακα. Απώτερος σκοπός, είναι η προετοιμασία ικανού πλήθους ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου -όχι απλά- να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σήμερα, αλλά και να διαχειριστούν τις αυξανόμενες απαιτήσεις του αύριο, σε συνάρτηση με την αποτελεσματική καταπολέμηση της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού διεθνώς, μα και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), πρωτίστως.

Μέσω των σχεδίων που επιλέχθηκαν φέτος, 2.500 ενδιαφερόμενα μέρη του τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από σχεδόν 130 χώρες-μέλη της ΕΕ και από ολόκληρο τον κόσμο θα συνεργαστούν για τον εκσυγχρονισμό και τη διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2023, ύψους 115,3 εκατομμυρίων ευρώ, εκτιμάται πως θα συμβάλει καταλυτικά λ.χ. στην προώθηση της επαγγελματοποίησης των μαθηματικών στην Κεντρική Αφρική, σε πανεπιστημιακές σπουδές σε θέματα εξισωτισμού και στο δίκαιο της ισότητας για ευάλωτες ομάδες στη Λατινική Αμερική, σε προγράμματα σπουδών για μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία στη Νότια Μεσόγειο, καθώς επίσης και σε κύκλους μαθημάτων με αντικείμενο τη μετασχηματιστική αλλαγή στην εκπαίδευση στον τομέα της υγείας στη Νοτιοανατολική Ασία.

Επιπροσθέτως, τα σχέδια σε άλλες περιοχές επικεντρώνονται στις επιχειρηματικές δεξιότητες των γυναικών στην Κεντρική Ασία, στην ετοιμότητα για την ψηφιακή εκπαίδευση στα Δυτικά Βαλκάνια, στην ανάπτυξη γραφείων διεθνών σχέσεων στα πανεπιστήμια της Μέσης Ανατολής και σε προγράμματα σπουδών επισιτιστικής και διατροφικής ανθεκτικότητας στη Δυτική Αφρική.

Υπογραμμίζεται πως το Erasmus+, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 36 χρόνια, αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά προγράμματα της Κοινότητας και, μέχρι στιγμής, έχουν συμμετάσχει σε αυτό σχεδόν 13 εκατομμύρια άτομα! Έχει εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό ύψους 26,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και κατά την περίοδο 2021-2027 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική ένταξη, στην «πράσινη» και στην ψηφιακή μετάβαση, καθώς επίσης και στην προώθηση της συμμετοχής των νέων στον δημοκρατικό βίο.

Παράλληλα, το πρόγραμμα Erasmus+ διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 613 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ικανοτήτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά την περίοδο 2021-2027.

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-to-gea-apokta-rodes-oi-polles-aitiseis-mataiosan-diagonismo-to-erasmus-sti-machi-eksygchronismou-anthropinou-dynamikou.htm
Τυχαία Θέματα