Vivian Lab: Παρουσίασε το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα για την Ορμονική Ισορροπία και την Εμμηνόπαυση
Το Vivian Lab, το πρώτο online πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στη γυναικεία υγεία, παρουσίασε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα στην Ευρώπη για την Ορμονική Ισορροπία και την Εμμηνόπαυση.
Το
Παρά το γεγονός ότι περίπου 47 εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο επηρεάζονται ετησίως από την εμμηνόπαυση, η λέξη αυτή παραμένει ακόμη και σήμερα ταμπού. «Τι γίνεται τώρα; Ξόφλησα σαν γυναίκα;», είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μιας γυναίκας που εισέρχεται σε αυτό το στάδιο.
Στελέχη εταιρειών μίλησαν για την εμμηνόπαυση, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ο εργασιακός χώρος μπορεί να γίνει «συνοδοιπόρος» των γυναικών σ’ αυτό το τόσο απαιτητικό τους «ταξίδι». Η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των εργαζομένων είναι το πρωταρχικό βήμα για τη δημιουργία ενός οικογενειακού περιβάλλοντος που θα στηρίζει τη γυναίκα, κάνοντάς την να νιώθει σημαντική σε κάθε φάση της ζωής της. Γιατί η εμμηνόπαυση είναι κάτι φυσιολογικό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Η Τζίνα Τιριακίδου, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Vivian Lab, δήλωσε: «Είμαστε μία ομάδα από τρεις γυναίκες που ξεκινήσαμε μαζί με πολύ καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα με στόχο να υποστηρίξουμε τη γυναίκα σε διάφορες αλλαγές που περνάει στη ζωή της.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι ένα στα τέσσερα ζευγάρια χρειάζεται υποστήριξη για τη γονιμότητα, οπότε όλο αυτό προκαλεί ένα τεράστιο στρες που μεταφέρεται και στον εργασιακό χώρο. Oι ορμονικές αλλαγές γύρω από την προεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση είναι ένα κομμάτι με το οποίο έχουμε ασχοληθεί. Το πρόγραμμα που δημιουργήσαμε αφορά ουσιαστικά όλον τον γυναικείο πληθυσμό.
Το παράδοξο είναι ότι ενώ η εμμηνόπαυση είναι ένα στάδιο από το οποίο θα περάσουν όλες οι γυναίκες υπάρχει ένα μεγάλο ”ταμπού” και μία έλλειψη ενημέρωσης. Παρατηρούμε ότι οι γυναίκες βρίσκονται πλέον στη γενιά ”σάντουιτς”. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν κάνει παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία, οπότε να έχουν να φροντίσουν μικρά παιδιά, ηλικιωμένους γονείς και να διατηρήσουν την καριέρα τους περνώντας όλα αυτά τα συμπτώματα και τις αλλαγές.
Σε έρευνα που τρέξαμε πρόσφατα, οι γυναίκες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δηλώνουν απροετοίμαστες και σοκαρισμένες από την αλλαγή που βιώνουν και μάλιστα πολλές φορές σκέφτονται να εγκαταλείψουν την εργασία τους γιατί νιώθουν ντροπή ή δεν έχουν αρκετή υποστήριξη.
Όλο αυτό σημαίνει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος και για τους εργοδότες που χάνουν ταλέντα σε μία εποχή που είναι δύσκολο να τα βρεις και πολύ υψηλά κόστη για το κράτος αλλά και για τις ασφαλιστικές εταιρείες».
Η Co-founder του Vivian Lab, Έλενα Σκούρα, δήλωσε: «Το ταξίδι του Vivian Lab ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Με τη Τζίνα είμαστε συνοδοιπόροι από τα 13 μας, οπότε έχουμε περάσει μαζί την εφηβεία, εγκυμοσύνες, αλλά και την ανατροφή των παιδιών μας. Να είμαστε καλά να περάσουμε και την εμμηνόπαυση μαζί.
Το Vivian Lab είναι ένας θησαυρός για τις γυναίκες, αφού μπορούν να βρουν απαντήσεις σε εξειδικευμένα θέματα υγείας. Πιστεύουμε ότι οι γυναίκες καθορίζουν το πεπρωμένο αυτού του κόσμου. Εκπαιδεύοντας έναν άνδρα εκπαιδεύεις έναν άνθρωπο, εκπαιδεύοντας μία γυναίκα εκπαιδεύεις μία ολόκληρη γενιά.
Πιστεύουμε βαθιά ότι εκπαιδεύοντας τις γυναίκες γύρω από την εμμηνόπαυση και προσφέροντάς τους τα εφόδια και τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν αυτήν τη μετάβαση ζωής, εκπαιδεύουμε μία κοινωνία με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, να κάνει σοβαρά βήματα προόδου προς την ισότητα των φύλων, και τελικά την απαραίτητη συνθήκη ώστε οι γυναίκες να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, να εξελίσσονται, να κατακτούν τους στόχους και τα όνειρά τους.
Το femtech είναι κάτι καινούριο στην Ελλάδα αλλά γίνονται πολύ μεγάλες επενδύσεις, γιατί πλέον η σύγχρονη γυναίκα καταφεύγει στην τεχνολογία για να μπορέσει να βρει λύσεις. Το Vivian Lab καλύπτει όλα τα στάδια της ζωής μίας γυναίκας αλλά ειδικά για το κομμάτι της εμμηνόπαυσης έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει σε μία γυναίκα ουσιαστικά να κάνει τρία πράγματα: να ενημερωθεί, να βρει λύσεις και εξειδικευμένους ειδικούς, ώστε να την κατευθύνουν. Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει και το πρώτο AI Assistant, τo οποίο μπορεί να σε βοηθήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις σου».
Παίρνοντας το λόγο η υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, Κατερίνα Παπακώστα, δήλωσε: «Έχουμε ευθύνη απέναντι σ’ αυτήν τη συχνά παραγκωνισμένη και παρεξηγημένη μετάβαση των γυναικών στην εμμηνόπαυση. Αυτή η ξεχωριστή περίοδος στη ζωή καθεμίας από εμάς, δεν αποτελεί ένα προνομιακό ζήτημα αλλά είναι η ίδια μας η ζωή.
Η ουσία της απάντησης όλων μας σε αυτήν την ιδιαίτερη αναμέτρηση των γυναικών οφείλει να περικλείεται σε μόνο μία λέξη, που τόσο εμείς ως υπουργείο όσο και η κοινωνία γνωρίζουν καλά, την υποστήριξη.
Καμία γυναίκα δεν έχει ανάγκη από μία στείρα νομοθεσία, αλλά από μία υποστήριξη ουσιαστική και πολύπλευρη, που με πυλώνα την πρόληψη και την ενημέρωση, θα απαντά αποτελεσματικά σε κάθε ζήτημα που ανακύπτει στην καθημερινότητά τους».
Αναφερόμενη στις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης των γυναικών στην εργασιακή τους ζωή, η κα Παπακώστα τόνισε: «Το ένα τέταρτο των γυναικών που εισέρχονται στην εμμηνόπαυση σκέφτονται να παραιτηθούν. Δεν περιμένουμε καμία έρευνα να καταδείξει ότι τα 50 μας έτη αποτελούν μία από τις δυσκολότερες περιόδους στην καριέρα όλων μας.
Με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών ενσωματώνουμε την ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την ισόρροπη εκπροσώπηση των φίλων σε θέσεις διευθυντικών στελεχών, αυξάνουμε τα ελάχιστα όρια του γυναικείου φύλου σε όλες τις διευθυντικές θέσεις, και ενισχύουμε τη γυναικεία παρουσία στην εταιρική διοίκηση.
Παράλληλα, δίνουμε το μήνυμα ότι οι γυναίκες σε κάθε ξεχωριστή περίοδο της ζωής τους και μπορούν αλλά και επιβάλλεται να αξιοποιούνται σύμφωνα με τις ικανότητες τους στο υψηλότερο επίπεδο χωρίς προκλήσεις, όπως η εμμηνόπαυση και η ορμονική ισορροπία, να αποτελούν τροχοπέδη στην ανέλιξή τους.
Επιπλέον, και με το σήμα ισότητας, το οποίο έχει ήδη λάβει χώρα και πολιτικά και πρόκειται μέσα στο 2025 να εφαρμοστεί ξανά σε ολόκληρη την επικράτεια, ευελπιστούμε να εκπαιδεύσουμε τον ιδιωτικό τομέα και στα ζητήματα της ορμονικής ισορροπίας ώστε αυτά να λάβουν στον εργασιακό χώρο την πραγματική τους διάσταση, αυτή της φυσιολογικής και ξεχωριστής κατάστασης στη ζωή των γυναικών, που τις καθιστά ξεχωριστές».
Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος του ΕΒΕΑ αλλά και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, είπε: «Σήμερα φιλοξενούμε την παρουσίαση ενός νέου πρωτοποριακού για την Ευρώπη και την Ελλάδα προγράμματος που αναδεικνύει την ουσιαστική συμβολή της καινοτομίας όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στη διαχείριση σημαντικών κοινωνικών θεμάτων, όπως είναι η προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας, η αντιμετώπιση ανισοτήτων και αποκλεισμών.
Ενός προγράμματος που αναδεικνύει τη δύναμη της καινοτόμου γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η ομάδα που εμπνεύστηκε αυτή τη δράση είναι μέλος της δικής μας οικογένειας και έχει ενταχθεί στη θερμοκοιτίδα μας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο χώρος της υγείας πρωταγωνιστεί σήμερα στο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ανάπτυξη που σημειώνει τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος κλάδος παρά το γεγονός ότι αρχικά φάνηκε να υποτιμάται. Σήμερα συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκ μέρους της επενδυτικής κοινότητας και σύμφωνα με σχετικές αναλύσεις η αξία της παγκόσμιας αγοράς θα συνεχίσει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι το femtech ήρθε να καλύψει μία υπαρκτή ανάγκη που μέχρι πρότινος είχε παραγκωνιστεί. Ήρθε να καλύψει ένα υπαρκτό έλλειμμα κατανόησης και φροντίδας της γυναικείας υγείας και να αντιμετωπίσει τις υπαρκτές ανισότητες στην εργασία, στην κοινωνία, στην περίθαλψη, που προκαλούνται από αυτό το έλλειμμα.
Εδώ βρίσκεται η ουσία της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Στην ικανότητα να λειτουργείς με διορατικότητα αλλά και ενσυναίσθηση, να εστιάζεις στον άνθρωπο και να κατανοείς τις ανάγκες του , να σκέφτεσαι νέους τρόπους και δυνατότητες για να κάνεις τα πράγματα διαφορετικά. Σε αυτό το επίπεδο η γυναίκεια επιχειρηματικότητα έχει να προσφέρει πολλά, ένα τεράστιο πλούτο ταλέντου, ιδεών και δημιουργικότητας».
Ο Γιάννης Ζέρβας, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), δήλωσε: «Η συμβολή ενός προγράμματος σαν το Vivian Lab είναι πολύ μεγάλη, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να δικτυωθούν με ειδικούς. Η εμμηνόπαυση είναι η τελευταία απότομη αλλαγή στον εγκέφαλο με το πρόβλημα να ξεκινάει δύο με τέσσερα χρόνια πριν, αφού αλλάζουν οι ορμόνες και εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Μετά τα πρώτα 1-2 χρόνια τα συμπτώματα αυτά μετριάζονται αλλά όχι σε όλες.
Επηρεάζονται τα οιστρογόνα και κατ’ επέκτασιν ολόκληρος ο οργανισμός. Υπάρχουν δύο τρόποι να δει κανείς την εμμηνόπαυση: ως μειονέκτημα και ως αναβάθμιση. Ο τρόπος με τον οποίο θα βιώσει μία γυναίκα την εμμηνόπαυση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ψυχολογικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζει και τις αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω της».
Η Μάρθα Μυλωνά, Executive-Leadership Coach, ερωτηθείσα από τη δημοσιογράφο Ζωή Κρονάκη για τον τρόπο που μία γυναίκα μπορεί να διαχειριστεί όλες αυτές τις αλλαγές ενώ εργάζεται, απαντά: «Η δική μου γενιά δεν είχε ιδέα για όλα αυτά. Μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον που τέτοια ζητήματα προσπερνιούνταν. ”Δε σε φοβάμαι. Δουλεύεις τόσο πολύ που το θέμα της εμμηνόπαυσης δε θα σε απασχολήσει. Προχώρα”, μου είχε πει ο γυναικολόγος μου.
Αυτά τα θέματα ακόμη και σήμερα σε μερικές εταιρείες είναι ”ταμπού” και δεν συζητιούνται.
Θεωρούν ότι οι λύσεις υπάρχουν έξω από τον εργασιακό χώρο, χωρίς καμία συνειδητότητα πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Πώς ζητάμε από τις γυναίκες να σε αυτήν την ηλικία να έχουν πολύ δυνατές θέσεις, να διοικούν ομάδες αν δεν τους δώσουμε την κατάλληλη υποστήριξη;».
Σε ερώτηση του εκδότη και δημοσιογράφου Γιάννη Διονάτου σχετικά με τις αόρατες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε αυτήν τη φάση της ζωής τους αλλά και την υποστήριξη που μπορούν να λάβουν από τον εργασιακό χώρο η κα Μυλωνά τόνισε: «Καταρχάς πρέπει οι εταιρείες να γίνονται κοινωνοί. Εδώ χρειάζεται η συμμαχία και των ανδρών, ως σύζυγοι, γιοι ή και διευθυντές πρέπει να γνωρίζουν.
Οι εταιρείες θα πρέπει να αναλαμβάνουν και το ρόλο της ενημέρωσης, ώστε να υπάρχει ευελιξία σε σχέση με τον τρόπο εργασίας των γυναικών, χωρίς να χάσουν τον προσανατολισμό, τον στόχο τους και τη δική τους προστιθέμενη αξία».
Η Bayer είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε το πρόγραμμα της Vivian Lab.
H Αγγέλικα Τζέμου, Head of HR and member of the Board Bayer Greece, δήλωσε: «Αγαπήσαμε την Vivian Lab από την πρώτη στιγμή. Είμαστε ο πρώτος εργοδότης στην Ελλάδα που θελήσαμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση και να δούμε πως μπορούμε να στηρίξουμε αυτήν την εργασιακή κουλτούρα που φροντίζει τη υγεία της γυναίκας. Κάναμε καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης χρόνια πριν. Ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους, να βρεθούμε στο στάδιο που βρίσκονται και να το κάνουμε καλύτερο.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η υγεία και των δύο φύλων είναι σημαντική, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στην αγορά εργασίας. Στόχος είναι παράλληλα, να μπορούν οι γυναίκες να φροντίσουν ισότιμα την οικογένειά τους και να χαίρονται τη ζωή τους. Οι έρευνες λένε ότι όλες οι γυναίκες θα είναι για 9 χρόνια με κακή υγεία. Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία έχει διαχειριστεί το θέμα της υγείας των γυναικών σε σχέση με των ανδρών.
Σαν Bayer ξεκινήσαμε τη συζήτηση αυτή πριν τέσσερα χρόνια και η συμμετοχή των ανδρών είναι σημαντική ειδικά αν ξέρουν ότι δεν πρόκειται να στιγματιστούν. Συνεχώς ψάχνουμε καινούριους τρόπους για να στηρίξουμε τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.
Δεν είναι μόνο θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά έχει να κάνει με την οικονομική ευημερία της κοινωνίας. Μάλιστα, η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί κατά 3 τρισ. δολάρια το χρόνο αν η γυναικεία υγεία στηριχθεί έτσι όπως στηρίζεται η υγεία των ανδρών».
Η Χαρά Χατζηροδιά, HR Manager JDE Peet’s Greece, ρωτήθηκε για το τι θα άλλαζε στον εργασιακό χώρο, ώστε να υποστηρίζονται οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση.
«Η εμμηνόπαυση είναι θέμα ταμπού. Για να αντιμετωπιστεί αυτό πρέπει να υπάρχει ενημέρωση, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω συζητήσεις σαν τη σημερινή και να εκπαιδεύσουμε συνολικά τους εργαζομένους μας ανεξαρτήτως φύλου.
Έχουμε, όπως πολλές άλλες εταιρείες, ανοιχτούς χώρους οι οποίοι ικανοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό σημαντικές ανάγκες. Είναι όμως ο κατάλληλος χώρος για γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση; Μήπως θα πρέπει να υπάρχουν ζώνες κλιματισμού ή κάποιοι πιο κλειστοί χώροι;
Η συνεργασία με το Vivian Lab ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και με το που γνωριστήκαμε κοιτάξαμε να δούμε πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε μεγαλύτερο και να το αναπτύξουμε. Ψάξαμε με τις ασφαλιστικές αν υπάρχει κάποιος τρόπος να εντάξουμε όλη αυτή την ενημέρωση και συνειδητοποιήσαμε ότι όλα τα ασφαλιστικά προγράμματα λειτουργούν με τη λογική της καταστολής και όχι της πρόληψης και μάλιστα δε μπορούν να αλλάξουν ώστε να υποδεχθούν όλα αυτά τα καινούρια δεδομένα.
Μου φαίνεται σχεδόν αδιανόητο να μην είναι η εμμηνόπαυση στην στρατηγική ατζέντα των εταιρειών. Θα πρέπει να στρέψουμε την εστίασή μας από την καταστολή στην πρόληψη».
Τέλος, η Μαρίνα Κριμπά, Assistant General Manager, Head of Transaction Banking Operations at Eurobank δήλωσε: «Η Eurobank, όσον αφορά στην υποστήριξη στις γυναίκες, ήδη από το 2021 έχει δημιουργήσει το Women in Banking, ένα επιτυχημένο και πολυβραβευμένο πρόγραμμα, το οποίο σύντομα θα λανσάρει και το βίντεο του κύκλου και μέσα από αυτό το πρόγραμμα στην κοινότητα αυτή είμαστε 120 γυναίκες. Το πρόγραμμα αυτό συνδυάζει mentoring, μάθηση και πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις».
Δείτε επίσης:
Η συνέντευξη της Founder και CEO της Vivian Lab, Τζίνας Τιριακίδου, στον τηλεοπτικό ΜΟΝΟΚΕΡΟ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Ολυμπία Τελιγιορίδου από ΠΓ και ΚΕ
- Ν. Κεραμέως στη Βουλή: Τέλος στο δίλημμα «εργασία ή σύνταξη» για τα ΑμΕΑ – Τώρα γίνεται και το ένα και το άλλο
- Εκτοξεύτηκαν οι τιμές ρεύματος
- ΥΠΕΚΑ: Αναδρομική από 1/1/2024 η ισχύς της διάταξης για χορήγηση σύνταξης λόγω αναπηρίας από κοινή νόσο χωρίς διακοπή της απασχόλησης
- Η Grant Thornton οδηγεί το μέλλον με το "Future Unfold": Στο επίκεντρο η Τεχνητή Νοημοσύνη και η καινοτομία
- Οριακή άνοδος και ανθεκτικότητα του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.430 μονάδες
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν λέει ότι η Τεχεράνη πρέπει να ασχοληθεί με τις ΗΠΑ
- Επιστρέφει το δωρεάν πρόγραμμα Cosmote Grow Your Business
- Παραιτείται ο πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, μετά το σκάνδαλο συγκάλυψης κακοποίησης παιδιών
- ΜΑΚΒΕΛ: Νέα καμπάνια ζυμαρικών Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Tetra Pak και Κρι Κρι επεκτείνουν την παραγωγή γιαουρτιού στην Ελλάδα
- ΠΙΝΔΟΣ: Το success story έξι δεκαετιών!
- «Future Unfold»: Η Grant Thornton φέρνει το «αύριο» ένα βήμα πιο κοντά στο σήμερα
- Vivian Lab: Παρουσίασε το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα για την Ορμονική Ισορροπία και την Εμμηνόπαυση
- Attica Bank – Davidson Kempner : Συμφωνία για δύο χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων
- Νικόλαος Μπακατσέλος: Τοποθέτηση για τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ
- Ισότιμοι οι τίτλοι σπουδών για τους απόφοιτους των «Τεχνικών Οχημάτων» των Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)
- ΠΟΜΙΔΑ: Τα θετικά και αρνητικά στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Vivian Lab: Παρουσίασε το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα για την Ορμονική Ισορροπία και την Εμμηνόπαυση
- Νικόλαος Μπακατσέλος: Τοποθέτηση για τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ
- «Future Unfold»: Η Grant Thornton φέρνει το «αύριο» ένα βήμα πιο κοντά στο σήμερα
- Attica Bank – Davidson Kempner : Συμφωνία για δύο χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων
- Ισότιμοι οι τίτλοι σπουδών για τους απόφοιτους των «Τεχνικών Οχημάτων» των Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)
- ΠΙΝΔΟΣ: Το success story έξι δεκαετιών!
- ΠΟΜΙΔΑ: Τα θετικά και αρνητικά στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
- Tetra Pak και Κρι Κρι επεκτείνουν την παραγωγή γιαουρτιού στην Ελλάδα
- Goody’s-Everest: 8 σημαντικά βραβεία και 1 τιμητική διάκριση στα Food Experts Awards 2024
- Το νέο λογότυπο της Aktor Όμιλος Εταιρειών από την Unlimited Creativity
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Η Grant Thornton οδηγεί το μέλλον με το “Future Unfold”: Στο επίκεντρο η Τεχνητή Νοημοσύνη και η καινοτομία
- Συνέδριο «Υγεία πάνω απ’ όλα 2024»: Κλινικές Μελέτες και Καινοτομία – Τα οφέλη για τον ασθενή, την υγεία και την οικονομία
- Τριαντόπουλος: 365 εκατ. ευρώ προς πληγέντες απο φυσικές καταστροφές σε λιγότερο από 1,5 χρόνο
- ΜΑΚΒΕΛ: Νέα καμπάνια ζυμαρικών Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη
- ΣτΕ: Επικύρωσε πρόστιμο 200.000 ευρώ σε εκπρόσωπο εταιρείας Security για οπλοστάσιο στο σπίτι του
- Ο «αιώνιος αντίπαλος» της Μέρκελ επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας
- Έκρηξη ενοικίων 24,5% στην Αττική την τελευταία 3ετία
- Αναπτύσσεται η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος
- Η ΕΚΤ ανησυχεί για τον Τραμπ: Η Ευρώπη πρέπει να ετοιμάζεται για νέο εμπορικό πόλεμο
- Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος στο κλείσιμο της Τρίτης – «Αντίσταση» στο ευρωπαϊκό πτωτικό κλίμα