Wiz: Aπέρριψε τη μυθική πρόταση εξαγοράς 23 δισ. δολαρίων της Google

13:02 23/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι η ισραηλινή Startup κυβερνοασφάλειας, Wiz, τελικά απέρριψε την πρόταση εξαγοράς έναντι του «αστρονομικού» ποσού των 23 δισ. δολαρίων της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet.

Αντ’ αυτού, η Startup διαμήνυσε ότι θα επιδιώξει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η προσφορά ήταν διπλάσια από την αποτίμηση των 12 δισ. δολαρίων της Wiz,

ενώ εάν προχωρούσε το deal, θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Alphabet.

«Το να λες όχι σε τέτοιες προσφορές είναι δύσκολο, αλλά με την εξαιρετική μας ομάδα, αισθάνομαι σίγουρος για την επιλογή αυτή», δήλωσε ο Co-Founder και CEO της Wiz και πρώην στέλεχος της Microsoft, Assaf Rappaport, σε σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα επόμενα ορόσημά της: Αρχική δημόσια προσφορά, και 1 δισ. δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα.

Η Wiz, η οποία ιδρύθηκε το 2020, έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία ασφαλείας, η οποία δίνει στους πελάτες της μια πλήρη εικόνα της παρουσίας τους στο cloud.

Η ισραηλινή Startup, Assaf Rappaport, ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι είχε φτάσει τα 350 εκατ. δολάρια σε ARR, με πελάτες πάνω από το 40% των 100 μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου.

Μάλιστα, πριν από δύο μήνες η Wiz, ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων, με την αποτίμηση της εταιρείας να εκτιμάται στα 12 δισ. δολάρια.

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης για την Startup ηγήθηκαν οι Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners και Thrive Capital, με τη συμμετοχή των Greylock, Wellington Management και των υπαρχόντων επενδυτών Cyberstarts, Greenoaks, Howard Schultz, Index Ventures, Salesforce Ventures και Sequoia Capital.

Πηγή: Startupper.gr

Keywords
Αναζητήσεις
wiz-aperripse-ti-mythiki-protasi-exagoras-23-dis-dolarion-tis-google.htm
Τυχαία Θέματα