ΑΑΔΕ: 50.000 επιχειρήσεις δεν έχουν προχωρήσει στη διασύνδεση POS

12:59 13/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Παρά τις διαρκείς υπενθυμίσεις τόσο από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών όσο και από τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, 50.371 επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τη διασύνδεση των ταμειακών τους συστημάτων με τα POS.

Μάλιστα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προχώρησε σε αποστολή υπενθυμιστικών e-mails με στόχο να τους «συνετίσει».

Υπενθυμίζεται ότι όσες επιχειρήσεις καθυστερούν τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών τους με τα POS θα βρεθούν αντιμέτωπες με «τσουχτερά» πρόστιμα που ανέρχονται σε 10.000

ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και σε 20.000 ευρώ, εφόσον τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι:

Η προθεσμία για τη διασύνδεση εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου.Το πρόστιμο για τη μη διασύνδεση είναι από 10.000 έως 20.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων.

Η ΑΑΔΕ καλεί τις επιχειρήσεις να προγραμματίσουν άμεσα ραντεβού με τον συνεργάτη τους, που κατασκευάζει ή υποστηρίζει τεχνικά το Εμπορικό/Λογιστικό πρόγραμμα διαχείρισης (ERP), που χρησιμοποιούν, για τη διασύνδεση των POS τους, με το ERP, το οποίο συνεργάζεται με Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό τους (ΦΗΜ) ή τον Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.

Keywords
Αναζητήσεις
aade-50000-epicheiriseis-den-echoun-prochorisei-sti-diasyndesi-pos.htm
Τυχαία Θέματα