ΑΔΜΗΕ: Μία προσφορά για συμμετοχή στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

11:37 31/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της «Αριάδνη Interconnection», θυγατρικής εταιρείας του ΑΔΜΗΕ, ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου και η μοναδική προσφορά που υποβλήθηκε βρίσκεται υπό αξιολόγηση.

Αναλυτικότερα, η μία και μοναδική δεσμευτική προσφορά που υποβλήθηκε για την εξαγορά του 20% της  «Αριάδνη Interconnection

ΑΕΕΣ», φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης είναι από την State Grid International Development Belgium Ltd, συγγενή εταιρεία της κινεζικής State Grid, που είναι ήδη μέτοχος του ΑΔΜΗΕ με ποσοστό 24 %.

Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα (Αττική) με ικανότητα μεταφοράς 1GW, τεχνολογίας συνεχούς ρεύματος (DC), αποτελεί το μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και μια από τις τρεις βαθύτερες θαλάσσιες διασυνδέσεις παγκοσμίως.

Το κατασκευαστικό σκέλος του έργου, ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως που χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία VSC (Voltage Source Converters) για την μετατροπή του εναλλασσόμενου ρεύματος σε συνεχές, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες καλωδίωσης και ανέγερσης του υπαίθριου εξοπλισμού, για να ακολουθήσει η ηλέκτριση του καλωδίου.

Keywords
Αναζητήσεις
admie-mia-prosfora-gia-symmetochi-stin-ilektriki-diasyndesi-tis-kritis.htm
Τυχαία Θέματα