Ανοδική επιστροφή προς τις 1.450 μονάδες με Πειραιώς, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

20:46 2/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με δύναμη από τις τράπεζες και τα blue chips η αγορά κέρδισε έδαφος και βρέθηκε κοντά στις 1.450 μονάδες και με σχετικά καλό τζίρο σχεδόν 82 εκατ. ευρώ, αν υπολογιστεί ότι η Wall Street ήταν κλειστή τη Δευτέρα.

Η άνοδος αυτή βελτίωσε τη βραχυχρόνια τεχνική εικόνα και η αγορά έδειξε ότι μετά τον Αύγουστο και το rebalancing που ήταν τροχοπέδη, συνεχίζει το rebound με προσπάθεια επαναφοράς πάνω από τις 1.4540 μονάδες αρχικά και στη συνέχεια όταν αυτό επιτευχθεί

πάνω από τις 1.500 μονάδες. Η αγορά τσεκάρισε ότι δεν υπήρχαν μεγάλοι πωλητές που επείγονταν και οι αγοραστές επιδόθηκαν σε ψάρεμα μετοχών στα ρηχά. Όταν απέδωσε ότι μπορούσε να αποφέρει, ανέβηκαν επίπεδο.

Ηγέτες της αγοράς τη Δευτέρα ήταν οι μετοχές της Πειραιώς που έκλεισε ξανά πάνω από τα 4 ευρώ, ο ΟΠΑΠ, η Εθνική, ο ΟΤΕ και η Alpha Bank. Αυτές ήταν οι μετοχές με βάρος στους δείκτες που είχαν το μεγαλύτερο τζίρο και συγχρόνως τη μεγαλύτερη απόδοση, με την Πειραιώς και τον ΟΠΑΠ, να ξεχωρίζουν με άνοδο 2,87% η πρώτη και 3,26% ο δεύτερος.

Αλλά οι τρεις τραπεζικές μετοχές δεν ήταν μόνες τους και βρήκαν συμπαραστάτες, στη ΔΕΗ, τη Helleniq Energy, τη Metlen, τη Cenergy και το Jumbo. Επίσης σημαντική θετική παρουσία σημειώνοντας άνοδο παρουσίασαν οι μετοχές της ΤΙΤΑΝ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, Aegean και ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Στον αντίποδα, η Motor Oil που παρουσίασε ξανά τον κορυφαίο τζίρο διόρθωσε ελαφρώς όπως και το ΔΑΑ, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση στην Autohellas, αμετάβλητη έμεινε η μετοχή της Eurobank και οριακή άνοδο σημείωσε η μετοχή της Coca-Cola.

Με αυτό τον τρόπο ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.446,17 μονάδες με άνοδο 1,05% και σημείωσε το υψηλότερο κλείσιμο μετά την πτωτική συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου στις 1.476,97 μονάδες. Το κλείσιμο βρήκε το δείκτη στα υψηλά της ημέρας, μετά από μικρή άνοδο το πρωί και οριζόντια κίνηση που τερματίστηκε στις 13.30 όταν οι αγοραστές βαρέθηκαν να περιμένουν άλλο τις λιγοστές μετοχές που πετούσαν οι βιαστικοί και άνοιξαν βηματισμό αγοράζοντας προς τα πάνω.

Οι συναλλαγές δεν ήταν κακές δεδομένης της αργίας στη Wall. Έφθασαν συνολικά τα 81,9 εκατ. ευρώ μαζί με πακέτα αξίας 8,78 εκατ. ευρώ. (τα περισσότερα στη Eurobank αξίας 3 εκατ. ευρώ, στην ΕΤΕ αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, στον ΟΠΑΠ αξίας 1,15 εκατ. ευρώ και στην Πειραιώς αξίας 1,7 εκατ. ευρώ επίσης).

Ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 1,34% στις 3.520,37 μονάδες, ο δείκτης FTSEM στη μεσαία κεφαλαιοποίηση υποχώρησε κατά 0,35% στις 2.312,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 1.282,9 μονάδες με κέρδη 1,37%. Ανοδικά έκλεισαν 60 μετοχές έναντι 30 που υποχώρησαν.

Keywords
Αναζητήσεις
anodiki-epistrofi-pros-tis-1450-monades-me-peiraios-ete-opap-kai-ote.htm
Τυχαία Θέματα