Μπανγκλαντές: Αυξάνονται τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να «τιθασευτεί» ο πληθωρισμός

11:09 22/8/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στο 9% από 8,5% θα αυξήσει τα επιτόκιά της η κεντρική τράπεζα του Μπανγκλαντές μέσα στις επόμενες ημέρες, σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας στο BBC.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από εβδομάδες πολιτικών αναταραχών στη χώρα που τροφοδότησαν μια απότομη αύξηση του πληθωρισμού, που άγγιξε το 11,66% τον Ιούλιο, εν μέσω ενός συνεχιζόμενου

αγώνα με τη συρρίκνωση των αποθεματικών και τις εξαγωγές από τη βασική βιομηχανία ενδυμάτων που δέχονται πλήγμα.

Ο νέος διοικητής της Τράπεζας του Μπανγκλαντές, Ahsan H. Mansur, που διορίστηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα, δήλωσε επίσης ότι θα αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια στο 10% ή και περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ενώ ο πληθωρισμός θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά κατά το επόμενο έτος, η μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο.

Ο Mansur διορίστηκε από την προσωρινή κυβέρνηση του Μπαγκλαντές υπό τον νομπελίστα οικονομολόγο Μοχάμεντ Γιούνους, η οποία ορκίστηκε μετά την απομάκρυνση της πρωθυπουργού Σεΐχ Χασίνα, η οποία διέφυγε στην Ινδία αυτόν τον μήνα μετά από βίαιη εξέγερση εναντίον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα