Χορεύουν μόνοι τους οι επαγγελματίες – Μαξιλάρι πάνω από τις 1.420 μονάδες χτίζει η αγορά

21:31 3/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με την αγορά να έχει περάσει στον πλήρη έλεγχο των επαγγελματιών, το γρήγορο ψάρεμα των μετοχών σε θολά νερά την Τρίτη, έδωσε τη θέση του σε ανοδικό ξέσπασμα την Τετάρτη.

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε πάνω από τις 1.420 μονάδες και το πρώτο βραχυχρόνιο εμπόδιο που συναντούσε, οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν ανοδικά, ενώ κοινό χαρακτηριστικό των δύο συνεδριάσεων, ήταν ο μικρός τζίρος.

Οι επαγγελματίες πέτυχαν να πάρουν χαρτιά από τους φοβισμένους την Τρίτη, ενώ οι πιο συντηρητικοί απέχουν εντελώς αυτές τις ημέρες καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Γαλλία,

που μπορεί να επηρεάσουν μετοχές και ομόλογα στην Ευρώπη.

Ωστόσο, οι αγορές έχουν τους δικούς τους νόμους και συχνά κινούνται ταχύτερα, προσφέροντας γρήγορα κέρδη ή πλεονέκτημα στις τιμές εισόδου, όταν οι προσεκτικοί αναμένουν. Αυτό συνέβη και την Τετάρτη, με το ΧΑ αυτή τη φορά να προσεγγίζει -αν και πάλι δεν τις έφθασε- τις αποδόσεις των αγορών στην Ευρώπη.

Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Metlen, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Jumbo, ήταν οι πρωταγωνιστές με το μεγαλύτερο τζίρο και άνοδο, ενώ ακολούθησαν ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Coca-Cola, Cenergy, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που όλες συνέβαλαν σημαντικά στην ανοδική πορεία της αγοράς.

Αυτή τη φορά δεν έβρισκες εύκολα βαρύτερες μετοχές που υστέρησαν. Η Eurobank και Motor Oil ήταν μεταξύ των τίτλων με το μεγαλύτερο τζίρο που διόρθωσαν λίγο, ενώ ΣΑΡΑΝΤΗΣ και Optima Bank διόρθωσαν επίσης.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε από την αρχή έντονα ανοδικά με σκούπισμα της προσφοράς και παρέμεινε σε θετικό έδαφος σε όλη τη συνεδρίαση. Έκανε απλά μία μικρή κάμψη για να γεμίσουν καλύτερα οι τιμές και μετά τις 13:30 άρχισε να επιταχύνει για να κλείσει τελικά στα υψηλά της ημέρας με άνοδο 1,17% στις 1.423,56 μονάδες, με καλές δημοπρασίες, αφού ήθελαν να πάρουν απόσταση από τα χαμηλά οι επαγγελματίες makers.

Ο δείκτης FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,35% στις 3.468,49 μονάδες και ο δείκτης του FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή άνοδο 0,47% στις 2.259,65 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,09% στις 1.242,86 μονάδες, καθώς η διόρθωση της Eurobank ψαλίδισε τα κέρδη του.

Η αξία συναλλαγών παρέμεινε χαμηλά στα 86,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9,26 εκατ. ευρώ σε πακέτα (Eurobank 3,9 εκατ. ευρώ, Metlen 1,8 εκατ. ευρώ, ΟΤΕ 1,3 εκατ. ευρώ). Συνολικά 75 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και μόνον 26 πτωτικά.

Όπως κινήθηκε η αγορά την Τετάρτη θύμιζε τις παροιμίες των γιαγιάδων: Μοναχός χόρευε κι όσο θέλεις πήδα…

Keywords
Αναζητήσεις
chorevoun-monoi-tous-oi-epangelmaties--maxilari-pano-apo-tis-1420-monades-chtizei-i-agora.htm
Τυχαία Θέματα