Χρυσός: Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών

Η ένταση στη Μέση Ανατολη και η ανησυχία για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ έδωσαν στήριξη στο κίτρινο μέταλλο και σταθεροποιήθηκαν οι τιμές του χρυσού μετά την κατοχύρωση κερδών που ακολούθησε το ράλι της Τετάρτης, την ώρα που το παλλάδιο σκαρφάλωσε σε υψηλό 10 μηνών.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.741,50 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας την τρίτη σερί κερδοφόρα εβδομάδα του. Τα αμερικανικά futures για τον χρυσό παρέμειναν αμετάβλητα στα 2.749,90 δολάρια η ουγγιά.

Η ανησυχία για κάποιο

“συμβάν” μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αυτό το Σαββατοκύριακο έχει στρέψει κάποιους επενδυτές στην επιλογή των ασφαλών καταφυγίων, σχολίασε ο Bob Haberkorn, αναλυτής της RJO Futures.

Ο χρυσός έχει ενισχυθεί άνω του 32% από την αρχή του έτους καθώς η ζήτηση ασφαλών καταφυγίων που απορρέει από την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει τις τιμές, σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Η αβεβαιότητα για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ ενισχύει επίσης τη ζήτηση χρυσού, και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κούρσα για τον Λευκό Οίκο παραμένει αμφίρροπη.

Οι τιμές του χρυσού φαινομενικά είναι παγιδευμένες σε ένα ευρύτερο “Trump trade”, αναφέρει σε σημείωμά της η Capital Economics.

“Λογικά θα σκεφτεί κάποιος ότι οι τιμές του χρυσού θα συνεχίσουν ανοδικά. Αλλά ο χρυσός δεν είναι ένα στοίχημα χωρίς επιστροφή”, παρατήρησε η Capital Economics, καθώς βλέπει πολλές πιθανότητες για μια σημαντική διόρθωση.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο διεύρυνε το υψηλό 10 μηνών για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για τις εξαγωγές από τη Ρωσία, με άνοδο 3,2% στα 1.194,36 δολάρια. Την Πέμπτη είχε κάνει ράλι 9%, αφού το Bloomberg News μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους συμμάχους των G7 να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο ρωσικό παλλάδιο και το τιτάνιο.

Το ασήμι spot υποχώρησε κατά 0,3% στα 33,61 δολάρια η ουγγιά, αφού έφτασε σε υψηλό 12 ετών στα 34,87 δολαρίων μες στην εβδομάδα. Η πλατίνα έχασε 0,2% στα 1.024,20 δολάρια.

Keywords
Αναζητήσεις
chrysos-triti-synechomeni-evdomada-kerdon.htm
Τυχαία Θέματα