«Δεν μπορούμε να δίνουμε λεφτά χωρίς κανένα περιορισμό» το μήνυμα Χατζηδάκη για τη δημοσιονομική πολιτική

13:38 17/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι στο υπουργικό συμβούλιο της 22ας Μαρτίου η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα κάνει την εισήγηση για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος θα μπει στη ζωή των πολιτών από την 1η Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός είχε δηλώσει ότι ο κατώτατος μισθός θα είναι πάνω από 800 ευρώ, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσει τα 950 ευρώ έως το 2027.

Παρά τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, ο Κ. Χατζηδάκης

ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται χρήματα χωρίς κανέναν περιορισμό, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει 212 εκατομμύρια που δεν είχαν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε λεφτά χωρίς κανένα περιορισμό. Σε ενάμιση μήνα, πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουμε δώσει πάνω από 212 εκατ. ευρώ σε επιδόματα γέννησης, εφημερίες σε γιατρούς και αγρότες»

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο θέμα των αγροτών, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε κινήσεις προκειμένου να διευκολύνει τους αγρότες.

«Η Νέα Δημοκρατία όταν εξελέγη μείωσε τους φόρους για τους αγρότες σε σχέση με αυτά που πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ, την άμεση φορολογία. Στη συνέχεια μείωσε τον φορολογικό συντελεστή για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές στο 6%, τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή. Κατόπιν μείωσε το φορολογικό συντελεστή στο ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως σε αντίθεση με το παρελθόν που δεν επιστρέφονταν, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ντίζελ, ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον επέστρεψε στο τέλος του 2022 και στο τέλος του 2023.

Keywords
Αναζητήσεις
den-boroume-na-dinoume-lefta-choris-kanena-periorismo-to-minyma-chatzidaki-gia-ti-dimosionomiki-politiki.htm
Τυχαία Θέματα