Φονικός βομβαρδισμός του Ισραήλ σε σχολείο στη Γάζα

12:06 7/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Νέους πολύνεκρους βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, ο ένας από τους οποίους προκάλεσε τον θάνατο 16 ανθρώπων μέσα σε σχολείο, όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Την ίδια στιγμή σκότωσαν μέλος της Χεζμπολά σε επιδρομή drone στον γειτονικό Λίβανο.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ανέφερε πως η αεροπορία του στοχοποίησε «πολλούς τρομοκράτες» στον «τομέα του σχολείου αλ Τζαούνι» της

Νουσέιρατ, το οποίο διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και στο οποίο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι.

«Η τοποθεσία αυτή χρησιμοποιείται για να κρύβονται όπλα και ως επιχειρησιακή υποδομή από όπου διεξάγονταν επιθέσεις εναντίον (ισραηλινών) στρατιωτικών», υποστήριξε.

Παράλληλα, οι διπλωματικές προσπάθειες ξανάρχισαν με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ να ανακοινώνει πως θα στείλει την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία για να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους μεσολαβητές του Κατάρ.

Ο πόλεμος συνεχίζει να εγείρει κινδύνους να εξαπλωθεί, καθώς εξακολουθούν οι καθημερινές ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τη λιβανική Χεζμπολά και στις δυο πλευρές των συνόρων.

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ προσκρούουν ως τώρα στις ασυμβίβαστες αξιώσεις που προβάλλουν οι δυο πλευρές.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί ως την εξάλειψη της Χαμάς και την απελευθέρωση όλων των ομήρων· Η Χαμάς αξιώνει από την πλευρά της οριστική κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τον θύλακο προτού κλειστεί συμφωνία.

Keywords
Αναζητήσεις
fonikos-vomvardismos-tou-israil-se-scholeio-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα