Η Exxon Mobil ποντάρει στη σημαντική άνοδο της τιμής του πετρελαίου

17:01 8/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

O αμερικανικός ενεργειακός Kολοσσός, Exxon Mobil, φέρεται να αναμένει εκτίναξη της κερδοφορίας λόγω της ανόδου των τιμών του πετρελαίου, η οποία απορρέει και από τις παγκόσμιες γεωπολιτικές κρίσεις σε Μέση Ανατολή, αλλά και λόγω του πολέμου στο ουκρανικό μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, τη Δευτέρα η εταιρία πετρελαίου

και φυσικού αερίου αναμένει για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 αυξημένα κέρδη της τάξης των 300 και 700 εκατ. δολαρίων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν και είχε καταγράψει κέρδη ύψους 5,7 δισ. δολαρίων. 

Ο πετρελαϊκός όμιλος θα ανακοινώσει τα κέρδη μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Pioneer Natural Resources έναντι 60 δισ. δολαρίων, με τις συνδυασμένες δραστηριότητες να την καθιστούν τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στη λεκάνη Permian. Η Exxon ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές στις τιμές του φυσικού αερίου θα μειώσουν τα αντίστοιχα τριμηνιαία κέρδη της κατά 300 έως 700 εκατ. δολάρια σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Exxon Mobil από το 2022, όταν ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, είχε προχωρήσει σε δραστικά μέτρα σχετικά με τις μονάδες του προσωπικού που διέθετε, καθώς μέχρι τότε είχε στο δυναμικό της περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους σε όλη την Ρωσία, με γραφεία στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, στο Γιεκατερίνεμπουργκ και στο Γιούζνο-Σαχαλίνσκ, αριθμός ο οποίος μειώθηκε κατά 60%.

Keywords
Αναζητήσεις
i-exxon-mobil-pontarei-sti-simantiki-anodo-tis-timis-tou-petrelaiou.htm
Τυχαία Θέματα