Η Lufthansa θα επιβάλει περιβαλλοντικούς φόρους έως και 72 ευρώ στους ναύλους της

14:07 26/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Περιβαλλοντικό φόρο έως και 72 ευρώ στους ναύλους του πρόκειται να επιβάλει ο Όμιλος αεροπορικών εταιρειών Lufthansa, καθώς ο κλάδος αγωνίζεται να καλύψει το κόστος των νέων κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη μείωση των ρύπων.

Ο φόρος «θα καλύψει μέρος του ολοένα αυξανόμενου πρόσθετου κόστους λόγω περιβαλλοντικών απαιτήσεων», όπως τα αειφόρα αεροπορικά καύσιμα (SAF) που είναι κατασκευασμένα από βιολογικά υλικά και θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τη μείωση της ρύπανσης των πτήσεων.

Η κίνηση της Lufthansa

δεν σχετίζεται με το υψηλό κόστος εργασίας της μετά τις απεργίες φέτος, κάτι που ώθησε την αεροπορική εταιρεία να εκδώσει προειδοποίηση για τα κέρδη πριν από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει εδώ και χρόνια ότι οι κανονισμοί που απαιτούν τη χρήση ακριβότερων βιώσιμων καυσίμων αεροσκαφών θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ήδη αυξηθεί μετά τον Covid, πυροδοτώντας φόβους ότι περαιτέρω αυξήσεις θα μπορούσαν να αποθαρρύνουν τους ταξιδιώτες να «πετούν».

Οι ναύλοι θα αυξηθούν από 1 ευρώ έως 72 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο του εισιτηρίου, σε όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία και Ελβετία, ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών.

Ορισμένες από τις αυξήσεις ισχύουν από τις 26 Ιουνίου για αναχωρήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Οι αερομεταφορές φαίνεται ότι ευθύνονται για περίπου το 2% των παγκόσμιων εκπομπών. Ωστόσο, θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους τομείς για απαλλαγή από τον άνθρακα, καθώς τα καύσιμα αεριωθουμένων δεν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν από άλλα είδη ενέργειας.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν θεσπίσει κανόνες που απαιτούν από τους προμηθευτές καυσίμων να διασφαλίζουν ότι το 2% των καυσίμων στα αεροδρόμια της ΕΕ είναι SAF έως το 2025, αυξάνοντας στο 6% το 2030 και στο 70% το 2050, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι αυτά τα μέτρα θα αυξήσουν το κόστος για το τμήμα.

Η βρετανική εταιρεία easyJet, η οποία έχει επικεντρώσει μεγάλο μέρος της περιβαλλοντικής της στρατηγικής στη μείωση των εκπομπών άνθρακα χρησιμοποιώντας τεχνολογία υδρογόνου, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Lufthansa.

Η Wizz Air δήλωσε ότι θα αποφύγει πρόσθετες επιβαρύνσεις, προσθέτοντας σε δήλωση ότι «για να αποφευχθεί η επιβάρυνση των επιβατών με υψηλότερο κόστος, προτρέπουμε τις κυβερνήσεις να παράσχουν κίνητρα για να μπορέσει η αεροπορική βιομηχανία να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους πιο αποτελεσματικά».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η United Airlines όσο και η Southwest έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Keywords
lufthansa, lufthansa, ευρω, απεργιες, εταιρεία, ιουνίου, easyjet, air, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα, χωρες, πτησεις, easyjet, αεροπορικα, δηλωση, ευκολα, ελβετια, εταιρεία, τεχνολογια, ηνωμενες πολιτειες, κινηση, μειωση, νορβηγια, ομιλος, τμημα, air, ειδη, ιουνίου, υλικα
Αναζητήσεις
i-lufthansa-tha-epivalei-perivallontikous-forous-eos-kai-72-evro-stous-navlous-tis.htm
Τυχαία Θέματα