Η Stellantis θα καθυστερήσει το λανσάρισμα του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Citroen

19:32 1/8/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στην κυκλοφορία του βασικού νέου EV Citroen e-C3 στην Ευρώπη, λόγω σφαλμάτων του λογισμικού συστήματος, αναφέρει το Automotive News Europe.

Η Stellantis είχε προγραμματίσει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό

Citroen e-C3 να είναι η απάντηση της στον αυξημένο ανταγωνισμό από τους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και να προηγηθεί του νέου ηλεκτρικού R5 της μεγάλης ανταγωνίστριας της, της Renault, αναφέρει το Bloomberg.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Citroen e-C3 στην Αυστρία, είχε ανακοινωθεί ότι θα έχει αρχική τιμή 23.300 ευρώ και πως θα είναι η ναυαρχίδα του ομίλου στη γκάμα των μοντέλων μηδενικών ρύπων που έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τις προσιτές τιμές.

Τώρα όμως το συγκεκριμένο γαλλικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία, είναι μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμα για την μαζική παραγωγή του, λόγω των δυσλειτουργιών που εντοπίσθηκαν στους τελικούς ελέγχους του λογισμικού, αναφέρει το Automotive News Europe.

Ο αρχικός προγραμματισμός του νέου μοντέλου μηδενικών ρύπων που θα έδινε το προβάδισμα στη γαλλική μάρκα Citroen, στην κατηγορία των προσιτών μοντέλων μηδενικών ρύπων με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά στην απόδοση, αυτονομία και ασφάλεια, προέβλεπε οι παραδόσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Οι αγοραστές θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητά τους μετά τις «καλοκαιρινές διακοπές», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η λίστα των παραγγελιών του νέου Citroen e-C3 έφθασε τις 30.000 μονάδες.

Το νέο SUV e-3008 της αδελφής μάρκας Peugeot «είχε επίσης πισωγυρίσματα στη μαζική παραγωγή, λόγω προβλημάτων των εξαρτημάτων στο σύστημα μετάδοσης κίνησης του ηλεκτρικού οχήματος με μπαταρία».

Οι πιέσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, προς τους επικεφαλής των μάρκων της Stellantis έχουν αυξηθεί εδώ και μήνες, καθώς τα γερασμένα μοντέλα και οι υψηλές τιμές ώθησαν τους υποψήφιους αγοραστές σε πιο φρέσκα προϊόντα άλλων μαρκών.

Μεταξύ των εισηγμένων αυτοκινητοβιομηχανιών, η μετοχή της Stellantis είναι η δεύτερη με τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο φέτος.

Τα εσωτερικά προβλήματα της Stellantis οξύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η Stellantis, ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου. Η κερδοφορία της Stellantis το πρώτο εξάμηνο του 2024 μειώθηκε σχεδόν στο μισό, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Stellantis έχει ανακοινώσει ότι το νέο Citroen e-C3 που κατασκευάζεται στη Σλοβακία είναι το αρχικό άλμα για την καταπολέμηση του αυξημένου ανταγωνισμού από τους κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα στελέχη της Citroen προσπάθησαν να φέρουν το αυτοκίνητο στην αγορά πολύ πιο μπροστά από το επίσης, νέο αμιγώς ηλεκτρικό R5 της Renault, το οποίο όμως θα έχει αρχική τιμή εκκίνησης 33.490 ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
i-stellantis-tha-kathysterisei-to-lansarisma-tou-neou-amigos-ilektrikou-citroen.htm
Τυχαία Θέματα