Η ασφάλεια του Cloud Computing στη μετα-πανδημική εποχή

13:21 20/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Check Point Software Technologies Ltd ερευνά τις στρατηγικές για την ασφάλεια του κυβερνοχώρο και τάσεις που χρειάζονται προσοχή σχετικά με το Cloud Computing.

Η μετά-πανδημική εποχή και η ασφάλεια του cloud computing

Η εμφάνιση του COVID-19 στον κόσμο έφερε μια νέα

κουλτούρα που προσαρμόστηκε στην πανδημία, ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο των τεχνολογιών ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός μέσω της ταχείας υιοθέτησης του cloud.

Παρά το γεγονός ότι το cloud computing είχε ήδη εισχωρήσει σταθερά στον κόσμο των mainstream επιχειρήσεων, στις συνθήκες που επικράτησαν έγινε αναγκαία μια στρατηγική cloud-first.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα, το μέγεθος της αγοράς cloud computing θα αυξηθεί σε 832,1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, από μόλις 371,4 δισ. δολάρια το 2020.

Η τεχνολογία cloud  συνεισφέρει στις δράσεις των εταιρειών και με τη βελτίωση της απόδοσης, της καλύτερης παραγωγικότητας, του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους και της αυξημένης ευελιξίας.

Ωστόσο, το μειονέκτημα της υιοθέτησης του cloud είναι η ευπάθειά του απέναντι σε απειλές ασφαλείας. Συγκεκριμένα την περίοδο της  πανδημίας, πάνω από το 80% των παγκόσμιων οργανισμών δήλωσαν πως οι απειλές στον κυβερνοχώρο αυξήθηκαν, μαζί με το 79% που βίωσαν λειτουργική διαταραχή λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Η ευπάθεια των εφαρμογών cloud οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εύθραυστες εκτιμήσεις ασφαλείας και στην πρωτοφανή ταχύτητα μετάβασης σε περιβάλλοντα cloud.

Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ. 

Keywords
Αναζητήσεις
i-asfaleia-tou-cloud-computing-sti-meta-pandimiki-epochi.htm
Τυχαία Θέματα