Η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης εκπνέει στις 5 Φεβρουαρίου

13:21 3/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα εκπνέει τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και ο αριθμός τους, σύμφωνα με στοιχεία από το myΘέρμανση υποβληθεί λίγο περισσότερες από 460.000, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 500.000. Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκαναν λόγο για έως και 1,2 εκατ. δικαιούχους.

Το επίδομα

αφορά όσα νοικοκυριά χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν (π.χ. air condition, ηλεκτρικές σόμπες, κ.α.). σημειώνεται πως για να υποβάλλει αίτηση κάποιος πολίτης για την κατοικία του,  θα πρέπει να εμπίπτει στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έχουν τεθεί και είναι ίδια με το επίδομα θέρμανσης από άλλες πηγές όπως πετρέλαιο θέρμανσης, καυσόξυλα, κ.α.

Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ και αφορά το α΄ τρίμηνο του έτους ανάλογα τη σύνθεση της οικογένειας, την περιοχή όπου βρίσκεται το νοικοκυριό (συντελεστής βαθμοημέρας, κ.α.). Το ποσό χορηγείται ως έκπτωση σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, θα πρέπει να ανέρχεται σε

Έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει Έως 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.Έως 29.000 ευρώ για τη μονογονεϊκή οικογένεια, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο.

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ του έτους 2023 δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και αντιστοίχως το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Keywords
Αναζητήσεις
i-prothesmia-gia-to-epidoma-thermansis-ekpneei-stis-5-fevrouariou.htm
Τυχαία Θέματα