Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες μάς έδωσαν την έγκριση για αυτοδύναμη κυβέρνηση

22:19 21/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Εμφανώς συγκινημένος και χαρούμενος παρουσιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά την μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Ο πρωθυπουργός, αφού έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό» τόνισε, από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς: «Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή».

Ο αρχηγός της

ΝΔ ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες έδωσαν την έγκρισή τους για μια ΝΔ αυτοδύναμη και δυνατή, έδωσαν εντολή για ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:
«Ευχαριστώ από καρδιάς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Το μήνυμα είναι ότι οι ψηφοφόροι ζητούν αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας.

Οι πολίτες θέλουν μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας. Συνεπής στις δεσμεύσεις μου, θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες. Τα μαθηματικά της απλής αναλογικής οδηγούν σε αδιέξοδα. Θα επιταχύνουμε τη διαδικασία, ώστε η χώρα να έχει σύντομα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ένας καινούργιος.

Απευθύνομαι ενωτικά σε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα. Συνεχίζουμε και προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».

Περισσότερα σε λίγο…

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα