Με σπασμένα φρένα η INTRAKAT: Πάνω από 400 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίησή της!

19:13 4/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πάνω από τα 400 εκατομμύρια ευρώ «εκτοξεύθηκε» η κεφαλαιοποίηση της INTRAKAT, με τη μετοχή της να καταγράφει νέο άλμα 5,63% στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Σημειώνεται πως η κεφαλαιοποίηση του κατασκευαστικού Ομίλου πριν από έναν μόλις χρόνο ήταν στα 143 εκατομμύρια ευρώ και από τότε μέχρι σήμερα έχει καταγράψει μια πολύ εντυπωσιακή άνοδο 180%.

Όπως ανέφερε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού

Συμβουλίου, στο τέλος Ιουνίου 2023 το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας έχει φτάσει στα 2,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 850 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022. Μετά την εμβληματική εξαγορά της ΑΚΤΩΡ Κατασκευαστική και την έγκριση των αρμόδιων Αρχών, ο Όμιλος θα διαθέτει στο τέλος του 2023 σύνολο ανεκτέλεστου 4,9 δισ. ευρώ και έτσι θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική στην Ελλάδα.

H διοίκηση του Ομίλου, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναδιάρθρωσης, εκπόνησε με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών δράσεων, εστιάζοντας τη στρατηγική της εταιρείας σε κατασκευαστικά έργα υποδομών, έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις. Μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς χρειάστηκε να γίνει «εν κινήσει», αλλά απαραίτητη προκειμένου η INTRAKAT να αποτελεί πλέον αναμφίβολα έναν πανίσχυρο «παίκτη» του κατασκευαστικού κλάδου και να αλλάξει ριζικά η προοπτική της στην αγορά εν γένει, κάτι που επιβεβαιώνεται έμπρακτα από την εντυπωσιακή κεφαλαιοποίηση των 400+ εκατομμυρίων ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
me-spasmena-frena-i-intrakat-pano-apo-400-ekat-evro-i-kefalaiopoiisi-tis.htm
Τυχαία Θέματα