«Μεταφέρω τη φωνή σας στην Ευρώπη» το μήνυμα Αυγενάκη στους αγρότες

14:28 24/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει τα αιτήματα των αγροτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Λευτέρης Αυγενάκης κήρυξε το πρωί του Σαββάτου την έναρξη των εργασιών του πρώτου κοινού συνεδρίου για την αλιεία, την υδατοκαλλιέργεια και τον αλιευτικό τουρισμό που οργανώνει ο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Γαλάζιοι Ορίζοντες».

Ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός δήλωσε πως στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες,

θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα είναι η αρχή συγκεκριμένων αλλαγών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

«Στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκουμε ευκαιρίες για συνεργασία και ανάπτυξη, αλλά και περιορισμούς και κανόνες που επιβάλλει η Πράσινη Μετάβαση. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ανοίγει το δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, προκαλώντας μας να ξανασκεφτούμε τις παραδοσιακές πρακτικές και να υιοθετήσουμε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Η δική μας θέση είναι η προσαρμογή του επαγγέλματος του αλιέα στα νέα δεδομένα και η στήριξη του. Ενισχύουμε τον αλιευτικό τουρισμό. Στηρίζουμε τις υδατοκαλλιέργειες.

Μεταφέροντας τη δική τους φωνή στα κέντρα αποφάσεων, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, θα καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις που θα είναι η αρχή συγκεκριμένων αλλαγών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, κάτι που αποτελεί βασικό τους αίτημα σε ό,τι αφορά την πολιτική της ΕΕ.

Ήδη με τις παρεμβάσεις μας στην Ομάδα των EUMED-9, που προανέφερα, στην οποία μετέχουν ισχυρές χώρες στον αγροτικό τομέα όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, έχουμε καταφέρει να αφυπνίσουμε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αντίστοιχα ή παρεμφερή με τα δικά μας στην εφαρμογή της ΚΑΠ.

Οι αγρότες της χώρας μας, λοιπόν, θα πρέπει να είναι ήσυχοι, ότι η πολιτική τους ηγεσία πράττει ό,τι είναι πολιτικά δυνατόν για να προωθήσει στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων τις αλλαγές που πρέπει, ώστε η εφαρμογή της ΚΑΠ να είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη, με λιγότερη γραφειοκρατία, για τους δικαιούχους και μεγαλύτερη διαφάνεια.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αγρότες στις διεκδικήσεις τους έχουν δίκιο. Και όταν έχει κανείς δίκιο δεν χρειάζονται ακρότητες. Αυτό οι Έλληνες παραγωγοί το έκαναν πράξη με τη στάση τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας. Η κόσμια διαμαρτυρία τους και η λογική διεκδίκησή τους για μια Κοινή Αγροτική Πολιτική με λιγότερη γραφειοκρατία, έκανε πιο ισχυρό το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Τη φωνή των Ελλήνων αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους, μεταφέρω μεθαύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Και τους διαβεβαιώνω, ότι και στη Σύνοδο του ΕΛΚ, και στο Συνεδρίαση της EUMED-9 και στο Συμβούλιο Υπουργών η φωνή τους θα ακουστεί δυνατή».

Keywords
Αναζητήσεις
metafero-ti-foni-sas-stin-evropi-to-minyma-avgenaki-stous-agrotes.htm
Τυχαία Θέματα