Μουντιάλ 2022: Ippon της Ιαπωνίας στη Γερμανία (vid)

Η Ιαπωνία με Ippon (ως έννοια στις πολεμικές τέχνες εκφράζει την απόλυτη νίκη) «ξέρανε» σήμερα (23/11) τη Γερμανία, στο στάδιο «Khalifa» της Ντόχα. Οι Ασιάτες επικράτησαν, στην πρώτη αναμέτρηση για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, με 2-1.

Japan beat Germany.@adidasfootball | #FIFAWorldCup

FIFA World

Cup (@FIFAWorldCup) November 23, 2022

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, σαν νίντζα, «χτύπησαν» την κατάλληλη στιγμή τα «πάντσερ» και τα «αχρήστευσαν».

Οι Γερμανοί ήταν αυτοί που μπήκαν δυναμικά, πήραν τον έλεγχο αλλά δεν απειλούσαν ουσιαστικά. Μάλιστα, είδαν τον Μαέντα (8′) να παραβιάζει την εστία του Νόιερ αλλά -μετά από χρήση του VAR- το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Το γεγονός αυτό μάλλον λειτούργησε αφυπνιστικά, οι τυπικά γηπεδούχοι «ανέβασαν στροφές» και «μπήκαν σε θέση οδηγού» στο 33′. Όταν ο Γκιντογκάν ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Η «νατσιονάλμανσαφτ» αναζήτησε το δεύτερο γκολ αλλά δεν το βρήκε. Γιατί τη μοναδική φορά που παραβιάστηκε και πάλι η εστία του Γκόντα, ο Χάφερτς ήταν οφσάιντ (45’+5′). Επιπλέον, δύο φορές (47′, 60′) από προσπάθεια Γκνάμπρι η μπάλα εξοστρακίστηκε στο δοκάρι.

Οι Ιάπωνες, στο δεύτερο ημίχρονο, έστειλαν «ηχηρά μηνύματα» αλλά οι Γερμανοί μάλλον δεν τα… άκουσαν και το «πλήρωσαν ακριβά». Στο 75ο λεπτό ο Ντόαν ισοφάρισε.

Και 13′ αργότερα ο Ασάνο «υπέγραψε» την ολική ανατροπή και μια ιστορική νίκη για τη «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιντογκάν (67′ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90′ Μουκόκο), Μίλερ (67′ Χόφμαν), Μουσιάλα (79′ Γκέτσε), Χάφερτς (79′ Φίλκρουγκ).

ΙΑΠΩΝΙΑ (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Χ. Σακάι (75′ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57′ Ασάνο), Εντο, Τανάκα (71′ Ντόαν), Γ. Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46’ Τομιγιάσου), Μαέντα (57′ Μιτόμα).

Keywords
Τυχαία Θέματα