«Μυστική συμφωνία» ανάμεσα σε Google και Meta για στοχευμένες διαφημίσεις σε εφήβους

18:00 9/8/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Google είχε προχωρήσει σε μυστική συμφωνία με τη Meta προκειμένου να προωθεί διαφημίσεις σε εφήβους, παραβιάζοντας τους ίδιους της τους κανόνες, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Financial Times η Google

ανέπτυξε ένα marketing project για την Meta που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να στοχεύει χρήστες του YouTube (πλατφόρμα της Alphabet/ Google) ηλικίας 13 έως 17 ετών με διαφημίσεις που προωθούσαν το Instagram (πλατφόρμα της Meta).

Υπενθυμίζουμε ότι η Google έχει αποκλείσει εδώ και χρόνια τις στοχευμένες διαφημίσεις βάσει ηλικίας. Έτσι, λοιπόν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κολοσσός του διαδικτύου κατεύθυνε διαφημίσεις σε ένα υποσύνολο χρηστών που χαρακτηρίζονται ως «άγνωστοι» στα διαφημιστικά συστήματα, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει την ομάδα που στοχεύει τους εφήβους.

Έπειτα, η Google συνεργάστηκε με το πρακτορείο media, Spark Foundry, για να λανσάρει το πρόγραμμα στον Καναδά μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, προτού προχωρήσει στη δοκιμή του προγράμματος στις ΗΠΑ τον Μάιο.

Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Meta και η Google σκόπευαν να επεκτείνουν την καμπάνια σε διεθνείς αγορές και να προωθήσουν πρόσθετες υπηρεσίες όπως το Facebook.

Ωστόσο, η Google προχώρησε στην ακύρωση της καμπάνιας μετά από επικοινωνία που είχαν μαζί της οι Financial Times.

«Απαγορεύουμε τις στοχευμένες διαφημίσεις σε άτομα κάτω των 18 ετών, τελεία και παύλα. Αυτές οι πολιτικές υποστηρίζονται από τεχνικές διασφαλίσεις. Επιβεβαιώσαμε ότι αυτές οι διασφαλίσεις λειτούργησαν σωστά», δήλωσε η Google.

Keywords
Αναζητήσεις
mystiki-symfonia-anamesa-se-google-kai-meta-gia-stochevmenes-diafimiseis-se-efivous.htm
Τυχαία Θέματα