ΓΓΑ: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ (pics)

Με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης στη ΓΓΑ από την εθελοντική ομάδα SaveLife-Lifeguard Hellas.

Οι Σπύρος Μητριτσάκης, Μάνια Μπικώφ και Άντι Ερμπάρας από τη SaveLife παρουσίασαν τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών (λιποθυμία, ρινορραγία, απόφραξη αεραγωγού με χειρισμό Heimlichκ.α.) σε υπαλλήλους και στελέχη της ΓΓΑ

που παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Οι περίπου 50 συμμετέχοντες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ-CPR) αλλά και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν ενεργά στη βιωματική μάθηση με σχετικά προπλάσματα εκμάθησης με τους εκπαιδευτές να τους καθοδηγούν και να λύνουν τις όποιες απορίες τους, σχετικά με τις τεχνικές και τις μεθόδους πρώτων βοηθειών.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Σπύρο, τη Μάνια και τον Άντι για το σημερινό πολύ ουσιαστικό και αλληλεπιδραστικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών προς τα στελέχη της ΓΓΑ.

Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό κάθε πολίτης να έχει τέτοιες γνώσεις γιατί δεν ξέρεις πότε θα χρειαστούν, αλλά αν χρειαστούν σώζουν ζωές. Νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συχνά πυκνά σε εταιρίες και οργανισμούς καθότι είναι μια επένδυση στην ανθρώπινη ζωή».

Keywords
Τυχαία Θέματα