Νίκος Απέργης: Κομμάτι της -μουσικής- ζωής μας

13:01 11/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Νίκος Απέργης είναι ένας καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας μία θέση στα κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.

Ο δρόμος βέβαια προς την επιτυχία δεν ήταν στρωμένος με «ροδοπέταλα», καθώς έπρεπε να εργαστεί πολύ σκληρά προκειμένου να δει τους κόπους του να αποδίδουν.

Γεννημένος στις 19 Απριλίου του 1984, στην Αθήνα, έγινε γνωστός στο

ευρύ κοινό μέσω του τηλεοπτικού προγράμματος «Dream Show», το 2006, στο οποίο ξεχώρισε τόσο λόγω της ιδιαίτερης φωνής του, όσο και της προσωπικότητάς του.

Με τη μουσική πάντως ασχολήθηκε αρκετά χρόνια πριν, αφού από μικρός γράφτηκε στο ωδείο Αργυρούπολης, μαθαίνοντας πιάνο, μπουζούκι και κιθάρα, ενώ από την εφηβεία ήδη ξεκίνησε να γράφει τις πρώτες του συνθέσεις. Η αγάπη του για τη μουσική άλλωστε ήταν ο λόγος που δεν ασχολήθηκε με τα οικονομικά, παρά το γεγονός ότι εξασφάλισε την εισαγωγή του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά τη συμμετοχή του στο Dream Show έκανε τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα, με τα τραγούδια «Μαγνήτης» και «Ίσως» να ξεχωρίζουν, ενώ συνεργάστηκε με την ιδιότητα του δημιουργού και με τον Στέλιο Ρόκκο, «χαρίζοντάς» του την επιτυχία «Σ’ έχασα».

Και μπορεί ο ίδιος να «έχτιζε» την καριέρα του με μεθοδικότητα, προσθέτοντας στο βιογραφικό του σημαντικές συνεργασίες, μπροστά του όμως συνάντησε και αρκετά εμπόδια, αφού πολλοί επιχειρηματίες, όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί, του έβαζαν εμπόδια εξαιτίας κάποιων παραπάνω κιλών που είχε.

Κομβικό για την εκτόξευση της καριέρας του ήταν το τραγούδι «Κομμάτι της ζωής μου» το οποίο έχει ξεπεράσει τα 33 εκατ. προβολές στο youtube. Το κομμάτι ήταν σε στίχους του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στις περισσότερες μεγάλες επιτυχίες του, όπως τα τραγούδια «Άρρωστη Κατάσταση», «Εγώ ο δυνατός», «Μια Κυριακή», «Σπάσε τα φρένα», «Μη με παιδεύεις» και το «Πόσο-Πόσο», το οποίο ερμήνευσε μαζί με τη Μαλού.

Πρόσφατα ο δίσκος του «Κομμάτι της ζωής μου», ο οποίος κυκλοφόρησε από την Panic Records, έγινε χρυσός, ενώ πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το τραγούδι «Γελάς», την μουσική του οποίου υπογράφει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης (μαζί με τον Κ. Παντζή), για τον οποίο ο Νίκος Απέργης έχει παραδεχτεί ότι αποτελούσε το μουσικό του πρότυπο.

Ο Νίκος είναι παντρεμένος με την Δώρα από τον Σεπτέμβριο του 2022 και μαζί έχουν έναν γιο, τον Ηλία, ο οποίος πριν λίγο καιρό έκλεισε έναν χρόνο ζωής.

Keywords
Αναζητήσεις
nikos-apergis-kommati-tis--mousikis--zois-mas.htm
Τυχαία Θέματα