Ο πιο ακριβός γάμος του 2024 είναι γεγονός και γίνεται στην Ινδία

12:47 12/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πλουσιότερος άνδρας της Ασίας και ένατος στον κόσμο, με περιουσία 116 δισ. ευρώ πρόκειται να παντρέψει τον γιο του σε έναν από τους πιο εξωφρενικούς γάμους της Ινδίας, με κόστος που εκτιμάται κοντά στο μισό δισ. ευρώ και διάρκειας τεσσάρων ημερών.

Παγκόσμιες διασημότητες, μεγαλοεπιχειρηματίες και πολιτικοί άρχισαν να καταφθάνουν σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου, στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας για να παραστούν στον γάμο του νεότερου γιου του Mukesh Ambani. Η λίστα λίστα των προσκεκλημένων λέγεται πως περιλαμβάνει τους πρώην

πρωθυπουργούς της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και Μπόρις Τζόνσον, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Saudi Aramco Amin H. Nasser, τις Kardashians,  Adele,  Lana Del Rey,  Drake και τον David Beckham, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία έχει επιβάλει εκτροπές της κυκλοφορίας από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα γύρω από τον τόπο του γάμου για να αντιμετωπίσει την εισροή καλεσμένων που θα έρθουν αεροπορικώς στη μεγαλούπολη της Βομβάης, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων προκάλεσαν πλημμύρες και διαταραχές στις πτήσεις την τελευταία εβδομάδα.

Ωστόσο οι εορτασμοί έχουν αρχίσει αρκετά νωρίτερα, καθώς ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή ο Τζάστιν Μπίμπερ τραγούδησε στο πάρτι για τον γάμο, με αντίτιμο 10 εκατ. δολάρια.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Bieber (@justinbieber)

Ο Ambani έγινε επίσης πρωτοσέλιδο το 2018 όταν η κόρη του παντρεύτηκε λόγω των μεγάλων εορτασμών, με την Beyoncé να εμφανίζεται στις προγαμιαίες εκδηλώσεις. Οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και Τζον Κέρι ήταν μεταξύ εκείνων που έτριψαν τους ώμους τους με Ινδούς διασημότητες και αστέρες του Μπόλιγουντ στην πόλη Ουνταϊπούρ της δυτικής Ινδίας.

Ποιοι είναι οι Ambanis;

Ο πατέρας του γαμπρού είναι ο Mukesh Ambani, 66 ετών, ο οποίος σήμερα είναι ο 9ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία 116 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Είναι επίσης ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία.

Η Reliance Industries του είναι ένας τεράστιος όμιλος επιχειρήσεων, με ετήσια έσοδα άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με συμφέροντα που κυμαίνονται από πετροχημικά, πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέχρι τηλεπικοινωνίες και λιανικό εμπόριο.

Η οικογένεια Ambani κατέχει, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων, μια ιδιωτική πολυκατοικία 27 ορόφων, με το όνομα Antila, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Βομβάη.

Ποιοι είναι η νύφη και ο γαμπρός;

Ο γαμπρός, Anant Ambani, έχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Brown και επιβλέπει την επέκταση του ομίλου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη ενέργεια. Διευθύνει επίσης ένα κέντρο διάσωσης ζώων έκτασης 3.000 στρεμμάτων που ονομάζεται Vantara στο Jamnagar της πολιτείας Gujarat, τη γενέτειρα της οικογένειας, όπου οι καλεσμένοι περνούν μέρες γιορτάζοντας στο εξωφρενικό προγαμιαίο πάρτι τον Μάρτιο.

Η νύφη, Radhika Merchant, 29 ετών, είναι κόρη του μεγιστάνα της φαρμακοβιομηχανίας Viren Merchant και είναι διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας του, Encore Healthcare, σύμφωνα με τη Vogue.

Η ίδια δήλωσε στο περιοδικό ότι οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων το 2017. «Αυτή η πρώτη συνάντηση απλά πυροδότησε κάτι ιδιαίτερο μεταξύ μας και δεν άργησε να αρχίσει να βγαίνουμε», είπε.

Keywords
Αναζητήσεις
o-pio-akrivos-gamos-tou-2024-einai-gegonos-kai-ginetai-stin-india.htm
Τυχαία Θέματα