Ο Σκέρτσος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ

11:05 22/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή), αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι η 8η φθηνότερη χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του στα Social Media, ο υπουργός αναφέρει

ότι «η μάχη για την ενίσχυση των εισοδημάτων, των μισθών και των συντάξεων, τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων μαζί με τη βελτίωση του ανταγωνισμού και των τιμών υπέρ των καταναλωτών είναι διαρκής. Και την δίνουμε με επιμονή, θάρρος, ειλικρίνεια και χωρίς δογματισμούς, όπως φάνηκε με τη δεύτερη κατά σειρά έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων και τα βαριά πρόστιμα που πλέον επιβάλλονται σε όσες επιχειρήσεις παρανομούν».

Παράλληλα, τονίζει πως «σε σχέση με το 2020, έχουμε γίνει πιο φθηνοί σε σχέση με την μέσο όρο της Ευρωζώνης. Το 2020 είμασταν στο 88,4% των μέσων ευρωπαϊκών τιμών το 2023 είμαστε στο 87,2%. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανέβει το επίπεδο τιμών στην Ελλάδα. Σημαίνει, όμως, ότι έχει ανέβει λιγότερο από ο,τι στην μέση ευρωπαϊκή χώρα».

Keywords
Αναζητήσεις
o-skertsos-ypostirizei-oti-i-ellada-einai-i-8i-fthinoteri-chora-stin-ee.htm
Τυχαία Θέματα