Ο Τσακλόγλου υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται εξαήμερη εργασία

12:16 26/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

 Παρά το ότι από την 1η Ιουλίου επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν και την έκτη ημέρα της εβδομάδας, με αύξηση του ημερομισθίου κατά 40%, στελέχη της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου,

δήλωσε ότι δεν υφίσταται ζήτημα εξαήμερης εργασίας, κάνοντας λόγο για fake news. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Π. Τσακλόγλου δήλωσε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι αιτήσεις για έκτακτη βάρδια εργασίας που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από το 0,1% του συνόλου των επιχειρήσεων, στο 0,076%.

Σχετικά με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ο Π. Τσακλόγλου και την αναθεώρηση του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων ο Π. Τσακλόγλου υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της ταλαιπωρίας του ανάπηρου πολίτη κατά τη διάρκεια της πιστοποίησης του από τα ΚΕΠΑ.

Για την ενίσχυση των ΚΕΠΑ, ο υφυπουργός ανέφερε ότι αυτή γίνεται σε τρία επίπεδα αυτή τη στιγμή. Το πρώτο επίπεδο αφορά στην αύξηση του αριθμού των ιατρών οι οποίοι διενεργούν τις εξετάσεις ή τις ιατρικές επισκέψεις για τα ΚΕΠΑ. Το δεύτερο στην κατά 50% αύξηση των αποζημιώσεων ανά επίσκεψη ή ανά εξέταση για την προσέλκυση νέων ιατρών και τη στελέχωση των ΚΕΠΑ με όλες τις ενδεδειγμένες ειδικότητες. Το τρίτο επίπεδο αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας στις δομές των ΚΕΠΑ.

Αναφερόμενος στο επίδομα μητρότητας, επισήμανε πως στόχος του υπουργείου Εργασίας παραμένει η συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, προκειμένου να μειωθεί η ανασφάλεια της εργαζόμενης μητέρας η οποία θέλει να δημιουργήσει οικογένεια χωρίς ωστόσο, να κινδυνεύσει η θέση εργασίας της ή το βιοτικό της επίπεδο.

Ο Π. Τσακλόγου τόνισε για την απασχόληση των συνταξιούχων ότι μειώθηκαν σημαντικά τα ποσοστά ανεργίας κατά την προηγούμενη πενταετία, βλέπουμε ότι παρουσιάζονται μεγάλες στενότητες στην αγορά εργασίας. «Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας ομάδων που το ποσοστό συμμετοχής τους στο εργατικό δυναμικό είναι πολύ χαμηλότερο στην Ελλάδα από ότι στην Ευρώπη όπως νέοι, γυναίκες, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένοι».

Keywords
Αναζητήσεις
o-tsakloglou-ypostirizei-oti-den-yfistatai-exaimeri-ergasia.htm
Τυχαία Θέματα