Οι Coldplay θα δωρίσουν το 10% των εσόδων τους σε μικρούς συναυλιακούς χώρους

11:18 18/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι Coldplay δεσμεύτηκαν να δωρίσουν το 10% των εσόδων τους από την επερχόμενη περιοδεία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2025 στο Music Venue Trust (MVT), ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που επικεντρώνεται στην υποστήριξη μουσικών χώρων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρωτοβουλία αυτή προκύπτει ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ανεξάρτητοι χώροι, πολλοί από τους οποίους έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, με 125 να κλείνουν

μόνο το 2023.

Η δωρεά θα προέλθει από τις πωλήσεις εισιτηρίων για τις συναυλίες στο στάδιο Wembley και στο στάδιο Craven Park του Hull. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην παροχή οικονομικής στήριξης σε αγωνιζόμενους τοπικούς χώρους που είναι απαραίτητοι για την καλλιέργεια αναδυόμενων καλλιτεχνών. Ο Mark Davyd, Διευθύνων Σύμβουλος της MVT, τόνισε ότι η απόφαση των Coldplay αντικατοπτρίζει τη διαδρομή τους από τους μικρούς συναυλιακούς χώρους στην παγκόσμια φήμη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιστροφής στους χώρους που τους βοήθησαν να αναπτυχθούν.

Coldplay: Αυτό είναι το εντυπωσιακό video clip που γυρίστηκε στο Ηρώδειο

Εκτός από τις συνεισφορές των Coldplay, οι διοργανωτές συναυλιών, οι πράκτορες κρατήσεων και οι πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων θα συμμετάσχουν επίσης σε αυτή την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, στοχεύοντας συλλογικά στην ενίσχυση της τοπικής μουσικής σκηνής που βρίσκεται υπό οικονομική πίεση. Το MVT έχει υποστηρίξει την επιβολή πρόσθετου τέλους 1 λίρας στα εισιτήρια που πωλούνται σε μεγαλύτερους χώρους για την περαιτέρω στήριξη των μικρότερων χώρων, μια πρόταση που έχει κερδίσει έδαφος μεταξύ των ενδιαφερομένων του κλάδου.

Οι προσπάθειες των Coldplay δεν επικεντρώνονται μόνο στην οικονομική συνεισφορά, αλλά δίνουν επίσης έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Οι συναυλίες τους θα τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή τους τόσο σε κοινωνικούς όσο και σε περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-coldplay-tha-dorisoun-to-10-ton-esodon-tous-se-mikrous-synavliakous-chorous.htm
Τυχαία Θέματα