Για τον CEO της SVB που απέδρασε στην Χαβάη οι δηλώσεις Μπάιντεν

12:16 18/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στην αμερικάνικη πολιτική πιο εύκολα θα βρεις μονόκερο, παρά τυχαίες δηλώσεις από τόσο υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

Την ώρα που η SVB κατέρρεε, ο CEO της SVB ετοίμαζε τις βαλίτσες του για την μαγευτική Χαβάη, έχοντας πρώτα ρευστοποιήσει 3,6 εκατ. δολάρια από τις μετοχές του σε μόλις 2 εβδομάδες.

Ο Γκρέγκορι Μπέκερ μαζί με την σύζυγό του Μέριλιν Μπαουτίσταμ μπήκαν σε μια μαύρη λιμουζίνα το απόγευμα της Δευτέρας, κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και πέταξαν

για το Μάουι, όπου εθεάθησαν την Τετάρτη να περπατούν με σορτς και σαγιονάρες.

Ο Μπέκερ πούλησε 12.451 μετοχές στις 27 Φεβρουαρίου ρευστοποιώντας 3,6 εκατομμύρια δολάρια, με μέση τιμή ανά μετοχή στα 287,42 δολάρια. Την ίδια ημέρα απέκτησε επίσης τον ίδιο αριθμό μετοχών χρησιμοποιώντας δικαιώματα προαίρεσης μετοχών με τιμή 105,18 δολάρια η καθεμία, κρατώντας τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αμετάβλητη. Με την ίδια στρατηγική, είχε πουλήσει τον Δεκέμβριο του 2021, 12.500 μετοχές έναντι 8,7 εκατ. δολαρίων.

Οι Βουλευτές και οι Γερουσιαστές των Δημοκρατικών έχουν εξοργιστεί, γιατί νιώθουν πως η εκλογική τους βάση θα απογοητευτεί με την ανοχή του τραπεζικού συστήματος προς CEO’s που αποτυγχάνουν και πηδούν πρώτοι από το καράβι που βουλιάζει. Οι δε Ρεπουμπλικάνοι έχουν χρησιμοποιήσει την κίνηση του Μπέκερ, για να ασκήσουν δριμεία κριτική για τις σχέσεις Δημοκρατικών και Wall Street. Σε αυτή την εσωτερική πολιτικό σκηνικό έγιναν οι δηλώσεις Μπάιντεν που προεξοφλούν την έρευνα της δικαιοσύνης.  Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εξετάσει αν ο Μπέκερ έκανε υπολογισμένες κινήσεις διαφυγής και χρήση εσωτερικής πληροφόρησης βλέποντας την καταστροφή να έρχεται. 

Η διώροφη βίλα στην Χαβάη στην οποία κατέφυγε αγοράστηκε το 2018 αντί 3,1 εκατ. δολαρίων. Βρίσκεται σε ένα περιφραγμένο συγκρότημα, που περιλαμβάνει ένα γήπεδο τένις, τρία surfbreak και κλαμπ και τρεις πισίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα