Οι καταλύτες ανόδου των τραπεζικών μετοχών έως 42% που βλέπει η Deutsche Bank

16:31 22/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, επισημαίνει η Deutsche Bank, που αυξάνει τις τιμές στόχους της από 6% έως 42%, με επίκεντρο τους ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς απόδοσης κεφαλαίων (ROTE) συν τα πλεονάζοντα κεφάλαια.

Η τράπεζα παρατηρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες

άλλαξαν το επενδυτικό τους προφίλ. Από εκεί που αποτελούσαν επενδύσεις αξίας γιατί ήταν φθηνές, τώρα είναι επενδύσεις ανάπτυξης, χάρη στους διψήφιους ρυθμούς ανόδου της κερδοφορίας τους. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες ξεπέρασαν τους στόχους που είχαν θέσει καθώς και τα στοιχεία που τις κάνουν να ξεχωρίζουν:

Πιθανή ισχυρή ανάπτυξη δανείων τα επόμενα χρόνια, σε μεσαία μονοψήφια ποσοστά για τα επόμενα τρία χρόνια, ξεχωρίζοντας από την υπόλοιπη Ευρώπη.Βελτίωση προοπτικών για τα έτη 2024-2026, με έντονη δραστηριότητα, ελεγχόμενα κόστη και φθίνουσες προβλέψεις που αντισταθμίζουν τον αντίκτυπο της ομαλοποίησης των καθαρών εσόδων από τόκους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβαθμίσεις του consensus.Μεγαλύτερη ρευστότητα που ανοίγει την πόρτα σε μεγαλύτερους επενδυτές, πρόθυμους να απορροφήσουν τους τίτλους στην αγορά.Ταχύτερη από την αναμενόμενη συσσώρευση κεφαλαίου που οδήγησε σε επανέναρξη της διανομής των μερισμάτων στους μετόχους, με καλές προοπτικές για αύξηση από το 2024 και περιθώρια για επαναγορές μετοχών.

Με το σκεπτικό αυτό, ο οίκος θέτει τις εξής τιμές στόχους:

Εθνική Τράπεζα στα 8,95 ευρώ, με σύσταση αγοράςAlpha Bank στα 2,20 ευρώ με σύσταση αγοράςΤράπεζα Πειραιώς στα 4,20 ευρώ με σύσταση διακράτησηςEurobank στα 2,55 ευρώ με σύσταση αγοράς

 Η Deutsche Bank εξακολουθεί να προτιμά ως μετοχή της Εθνική Τράπεζα λόγω της εντυπωσιακής επίδοσης και του πιθανού καταλύτη από άμεση αγορά του μεριδίου του ΤΧΣ ως τον καλύτερο τρόπο χρήσης του πλεονάζοντος κεφαλαίου. Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα είναι η καλύτερη επιλογή. Η νέα κορυφαία επιλογή της είναι η Eurobank, καθώς θεωρεί δεδομένη την ισχύ της σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο περιθώριο για θετικές εκπλήξεις, της συνεχιζόμενης διαδικασίας εξαγοράς και ενοποίησης της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο.

Συνολικά ο οίκος εκτιμά ότι «οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να επωφελούνται από πολλαπλούς θετικούς ανέμους, αποτελώντας για πολλούς επενδυτές το μέρος που πρέπει να βρίσκονται, μετά από ισχυρές υπερβάσεις στόχων στα αποτελέσματα και λαμπρές προοπτικές, λόγω βελτιωμένης κερδοφορίας και ανθεκτικότητας και της βελτιωμένης ρευστότητας της αγοράς μετά τις πωλήσεις του ΤΧΣ.

Αυτό οδήγησε σε πολλαπλασιαστές κερδών που γενικά ευθυγραμμίζονται με εκείνους των ανταγωνιστών της Νότιας Ευρώπης, με P/E για το 2025 περίπου 6 φορές και τιμές προς ενσώματη λογιστική αξία P/TBV  0,6 με 0,8 φορές, για αποδοτικότητα RoTE 10% με 15% (με ισχυρά πλεονάζοντα κεφάλαια)».

Keywords
Αναζητήσεις
oi-katalytes-anodou-ton-trapezikon-metochon-eos-42-pou-vlepei-i-deutsche-bank.htm
Τυχαία Θέματα