Οικονομικά Αποτελέσματα ΕΑΒ – Διπλασιασμός εσόδων την τελευταία τριετία
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) βελτιώνει συνεχώς τα οικονομικά της στοιχεία, ξεπερνώντας μέσα στο 2023 τα 100 εκατομμύρια ευρώ στα έσοδά της από πωλήσεις.
Σε σύγκριση με τα 90 εκατομμύρια ευρώ του 2022, τα 75 εκατομμύρια ευρώ του 2021 και τα 49 εκατομμύρια ευρώ του 2020, η ΕΑΒ έχει διπλασιάσει τα έσοδά της μέσα στην τελευταία τριετία και είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κερδοφόρα επιχείρηση έπειτα από πολλά έτη ζημιών. Η Εταιρεία στοχεύει σε υψηλότερες
Οι εργαζόμενοι
Η Εταιρεία σήμερα αριθμεί 1.900 εργαζομένους και με την περάτωση της τελευταίας τρέχουσας προκήρυξης θα ξεπεράσει τα 2.000 άτομα στις αρχές του 2024. Σε σύγκριση με τα 1.300 άτομα της δεκαετίας του 2010 αυτό αποτελεί αύξηση άνω του 50%. Οι εργαζόμενοι, που αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο για την Εταιρεία, είναι στο σύνολό τους άριστα καταρτισμένοι και γνώστες της προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Εταιρεία. Το προσωπικό ήταν η κινητήριος δύναμη που επέτρεψε στην ΕΑΒ να ανακάμψει ταχύτατα και να επιστρέψει σε υγιείς ισολογισμούς, οι οποίοι της επιτρέπουν να σχεδιάζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Να σημειωθεί, δε, ότι η ΕΑΒ ήταν η πρώτη εταιρεία του Δημοσίου που καθιέρωσε διά νόμου μέσα στο 2022 ειδικό κίνητρο (πριμ) παραγωγικότητας.
Οι παραγωγικές δραστηριότητες και η εξωστρέφεια της Εταιρείας
Μέσα στα τελευταία τρία έτη η ΕΑΒ έδωσε προτεραιότητα στην υποστήριξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, με την παροχή υπηρεσιών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Συγκεκριμένα, αναβαθμίζει ογδόντα τρία (83) F-16 σε επίπεδο Viper και μέχρι σήμερα έχει παραδώσει δεκαπέντε αεροσκάφη τηρώντας αυστηρά το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.
Ταυτόχρονα εκτελεί το πολύ δύσκολο πρόγραμμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών αεροναυτικής επιτήρησης και σήμερα εκτελούνται δοκιμές εδάφους σε ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη με στόχο την παράδοσή του μέσα στο 2024. Παραδίδει με συνέπεια τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Πολεμική Αεροπορία, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη της πυροσβεστικής περιόδου. Εκτελεί το πρόγραμμα συντήρησης των αεροσκαφών C-130 και ξεκίνησε να παραδίδει αεροσκάφη στην Πολεμική Αεροπορία.
Η ΕΑΒ εξάγει με συνέπεια στις παραδόσεις και με άριστη ποιότητα, ως υποκατασκευαστής της Lockheed Martin, το 30% των F-16 και των C-130 για την παγκόσμια αγορά και με τον τρόπο αυτό συντελεί, ως εξαγωγική βιομηχανία, στην εισροή συναλλάγματος στη χώρα. Πρόσφατα, δε, υπέγραψε επέκταση αυτών των συμβάσεων κατά 190 εκατομμύρια ευρώ.
Η Εταιρεία αυξάνει τους ρυθμούς της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, εκτελώντας προγράμματα εκπαίδευσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μαθητές από τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν. Επενδύει 20 εκατομμύρια ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις, έχοντας περατώσει σε χρόνο-ρεκόρ το νέο Κτίριο Εκπαίδευσης εμβαδού 9.500 τ.μ. και δρομολογεί την ακαδημαϊκή και γεωγραφική επέκταση των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, στοχεύοντας επίσης στην ίδρυση Διεθνούς Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Αεροδιαστημικής. Η Εταιρεία συνεργάζεται με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας και του εξωτερικού για την έρευνα και ανάπτυξη εθνικών προϊόντων, καθώς και για την προώθηση της τεχνολογίας στην Ελλάδα.
Η ΕΑΒ αναπτύσσει Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα (UAV), τα οποία στη συνέχεια θα κατασκευάζει και θα διαθέτει στη διεθνή αγορά. Τα προγράμματα «ΑΡΧΥΤΑΣ» και «ΓΡΥΠΑΣ» είναι τα πρώτα UAV που αναπτύσσει η ΕΑΒ. Ο «ΑΡΧΥΤΑΣ» βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής του πρώτου πρωτοτύπου, ενώ η πρώτη δοκιμαστική του πτήση θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2024 και η έναρξη της μαζικής παραγωγής τον Μάιο του 2025.
Επίσης, η ΕΑΒ εισέρχεται στον χώρο του Διαστήματος ξεκινώντας με τη συναρμολόγηση και στη συνέχεια με την κατασκευή μικροδορυφόρων, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Αρχή Διαστήματος (ESA – European Space Agency). Οι κατάλληλες υποδομές για το πρόγραμμα ήδη βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία Ζαμπούνη
- Οι τρεις σημαντικότερες αλλαγές για αιγιαλό και παραλίες
- Αυτοί είναι οι κορυφαίοι σεφ της Ελλάδας
- Οι βιτρίνες του Ιανουαρίου στο Meat News
- «Ανθεί» το ηλεκτρονικό εμπόριο (και) στην Κίνα – Σημαντική αύξηση το 2023
- Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου το 2024
- Στα δίχτυα της εφορίας 80.000 ακίνητα – Έρχονται αναδρομικά πρόστιμα
- H Emma Stone δίδαξε κλητική στα Critics Choice Awards
- Η ISOMAT στην έκθεση World of Concrete στο Λας Βέγκας
- Χρηματιστήριο: Κόπωση «βγάζουν» οι αγοραστές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Οικονομικά Αποτελέσματα ΕΑΒ – Διπλασιασμός εσόδων την τελευταία τριετία
- Επιστολική ψήφος: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή
- OMEN & HyperX ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο για εξατομικευμένο gaming
- MAPEI Hellas: Νέα πρωτοποριακή στεγανωτική μεμβράνη Monolastic
- Υποτονικές προοπτικές ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία
- Τον Φεβρουάριο επισήμως στο ΧΑ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
- H Eurobank θεσπίζει στα 1.020 ευρώ τον κατώτατο μισθό
- Έρχονται 16.500 προσλήψεις στο Δημόσιο
- Oxfam-«Ανισότητα ΑΕ»: Οι πλούσιοι… πλουσιότεροι!
- Ελεύθερος Σκοπευτής: Τα μυστικά του Γενικού Δείκτη και των δεικτών FTSE
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Μεγαλειώδες συλλαλητήριο Γερμανών αγροτών στην Πύλη Βρανδεμβούργου
- Στην άμυνα το χρηματιστήριο, ασταθείς ισορροπίες
- Συντάξεις Φεβρουαρίου: Αυτές είναι οι τελικές ημερομηνίες πληρωμής
- Γερμανία: Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% το 2023
- Πολίτης (ΤΑΙΠΕΔ): Σημαντικά οφέλη στην οικονομία από την εισαγωγή του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Ebury: ‘Ελλειψη διακύμανσης στα νομίσματα – Στο κατώφλι των μειώσεων στις ΗΠΑ το Μάρτιο
- ΔΝΤ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει το 40% των θέσεων εργασίας
- Ισορροπεί μεταξύ ρεκόρ και profit taking το Χρηματιστήριο (upd)
- Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα – Τελευταία ευκαιρία για τους δικαιούχους του 2023
- Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ παρέλαβε το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο «Chios DF» και αγόρασε άλλα πέντε