Όμιλος Sani/Ikos: Υπερκαλύφθηκε τρεις φορές το ομόλογο ύψους 350 εκατ. ευρώ

14:00 22/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Sani/Ikos Financial Holdings 1 S.à r.l., θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Sani/Ikos, προχώρησε την Παρασκευή 19 Ιουλίου στην επιτυχή έκδοση ομολόγου, ύψους 350 εκατ. ευρώ, με λήξη το 2030 και ετήσιο επιτόκιο 7,250%, το οποίο θα εκδοθεί στο 100% της ονομαστικής του αξίας.

H έκδοση του ομολόγου υπερκαλύφθηκε κατά τρεις φορές από κορυφαίους εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στις αναπτυξιακές προοπτικές του Ομίλου

Sani/Ikos, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η έκδοση του ομολόγου θα ολοκληρωθεί περί την 26η Ιουλίου 2024 και υπόκειται στους συνήθεις όρους κλεισίματος. Τα έσοδα από την έκδοση του ομολόγου θα χρησιμοποιηθούν για την πλήρη αποπληρωμή των υφιστάμενων 5⅝% ομολόγων του Ομίλου με λήξη το 2026, για την κάλυψη εξόδων και δαπανών συναλλαγής και γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Την έκδοση των ομολόγων ανέλαβαν η Morgan Stanley & Co. International plc και η Deutsche Bank Aktiengesellschaft ως βασικοί ανάδοχοι, σε συνεργασία με την Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα ως Co-Managers.

Ο όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος και ταχέως αναπτυσσόμενος όμιλος πολυτελών θέρετρων σε μοναδικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες στη Μεσόγειο. Με τις επωνυμίες Sani Resort και Ikos Resorts, ο Όμιλος αναπτύσσει, κατέχει και λειτουργεί πάνω από 3.450 δωμάτια και σουίτες σε 12 μοναδικά θέρετρα στην Ελλάδα και την Ισπανία, τα οποία κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων πολυτελών θέρετρων στον κόσμο. Ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει πρόσθετα έργα σχεδόν 1.000 δωματίων, σουιτών και επαύλεων για την περαιτέρω επέκταση της μάρκας Ikos στην Ελλάδα (Κρήτη) και την Πορτογαλία (Algarve), με προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας το 2025 και το 2026, ενώ νέοι προορισμοί προστίθενται στα σκαριά. Ο Όμιλος Sani/Ikos στοχεύει να συνεχίσει να επεκτείνεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσφέροντας απαράμιλλη φιλοξενία και εμπειρίες στους επισκέπτες, καθώς και δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης για τους ανθρώπους του, σημαντικά οφέλη για τα οικοσυστήματα που περιβάλλουν τα θέρετρά του και αξία για τους επενδυτές του. Ως ηγέτης στη βιώσιμη φιλοξενία, ο Όμιλος έχει φιλόδοξο πρόγραμμα ESG και είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Αναζητήσεις
omilos-saniikos-yperkalyfthike-treis-fores-to-omologo-ypsous-350-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα