Πάλεψε να βάλει φρένο το ΧΑ, αντέδρασαν αρκετές μετοχές

Μετρίασε το ρυθμό της πτώσης το ΧΑ αλλά η προσπάθεια αρκετών μετοχών με βάρος στους δείκτες να αντιδράσουν, δεν έφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Η αγορά συνέχισε να υποχωρεί αν και ήπια, ενώ μερικά από τα βαριά χαρτιά έκλεισαν ανοδικά.

Συνολικά η αγορά πέτυχε μετά βίας να περιφρουρήσει το επίπεδο των 1.400 μονάδων, υπό την πίεση ρευστοποιήσεων που αποδίδονται όπως σας μεταφέραμε από χθες σε αμερικανικά και βρετανικά χαρτοφυλάκια. Αυτά, όταν οι ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες υποχωρούσαν επίσης τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αντέδρασαν σχετικά καλά την Πέμπτη, με θετικά κλεισίματα, αλλά προς

τα χαμηλά της ημέρας. Τον τόνο όμως στο εξωτερικό, θα έδινε η Wall Street που ερχόταν επίσης από διόρθωση την Τετάρτη και δύο μέτριες συνεδριάσεις την Δευτέρα και την Τρίτη. Και η Wall είχε ανοίξει αρκετά καλά.

Στο ΧΑ πάλι, η Eurobank αντέδρασε ανοδικά και με ΔΕΗ, ΟΤΕ, Cenergy και Metlen που ανακοίνωσε πολύ καλά μεγέθη, οδήγησαν ανοδικά ένα τμήμα του ταμπλό, ενώ άλλο δεν άντεξε και πιεζόταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι 12 μετοχές του δείκτη FTSE- 25, έκλεισαν ανοδικά και 10 έκλεισαν με πτώση αλλά η πίεση σε Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Coca-Cola, Alpha Bank και στο Jumbo διαμόρφωσαν την πτώση των δεικτών, λόγω και του βάρους που έχουν οι μετοχές αυτές στο Γενικό Δείκτη και δείκτη FTSE στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Θετικά κλεισίματα είχαν και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΤΙΤΑΝ, Aegean, Lamda, Autohellas.

Οι καθαρές συναλλαγές χωρίς πακέτα ξεπέρασαν ελαφρώς τα 100 εκατ. ευρώ. Έφθασαν τα 120,7 εκατ. ευρώ μαζί με πακέτα 17,12 εκατ. ευρώ. Μεγάλα πακέτα έγιναν στη μετοχή της Πειραιώς αξίας 6,3 εκατ. ευρώ, στην ΕΤΕ αξίας 4,3 εκατ. ευρώ, στο ΔΑΑ που έκλεισε χωρίς μεταβολή για αξία 3,3 εκατ. ευρώ, στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ για 1,6 εκατ. ευρώ και στη ΔΕΗ 1,1 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Κύπρου και Optima έκλεισαν ανοδικά μαζί με τη Eurobank, ενώ οι τρεις άλλες μεγάλες τράπεζες πίεσαν τους δείκτες και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 1.163,8 μονάδες με πτώση 1,4%.  Ο δείκτης FTSE έκλεισε στις 3.390,15 μονάδες με πτώση 0,46%, παρά το γεγονός ότι 12 μετοχές έκλεισαν θετικά και 3 χωρίς μεταβολή, ενώ ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά 0,03% στις 2.286,63 μονάδες.

Συνολικά 58 μετοχές υποχώρησαν και 26 μετοχές σημείωσαν άνοδο.

Keywords
Αναζητήσεις
palepse-na-valei-freno-to-cha-antedrasan-arketes-metoches.htm
Τυχαία Θέματα