Πούτιν: Οι BRICS τα επόμενα χρόνια θα παραγάγουν το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η ομάδα των χωρών BRICS μέσα στα επόμενα χρόνια θα παραγάγει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, χάρη στο μέγεθος και τη σχετικά ταχεία ανάπτυξή της σε σύγκριση με εκείνη των αναπτυγμένων χωρών της Δύσης. 

Ο Πούτιν πρόκειται να φιλοξενήσει μία σύνοδο κορυφής στο Καζάν από 22 έως 24 Οκτωβρίου και ελπίζει να καταφέρει να αναπτύξει τις  BRICS ως ένα ισχυρό αντίβαρο απέναντι στη Δύση στην παγκόσμια πολιτική και στο εμπόριο. Οι χώρες που τις απαρτίζουν είναι

η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική. 

«Οι χώρες στην ένωσή μας είναι ουσιαστικά οι οδηγοί της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Στο προβλεπτό μέλλον, οι BRICS θα παραγάγουν την κύρια αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ», είπε ο Πούτιν σε αξιωματούχους και επιχειρηματίες σε επιχειρηματικό φόρουμ των BRICS στη Μόσχα. Και πρόσθεσε: «Η οικονομική ανάπτυξη των μελών των BRICS θα εξαρτάται όλο και λιγότερο από εξωτερική επιρροή ή παρέμβαση. Αυτό είναι ουσιαστικά οικονομική κυριαρχία».

Η σύνοδος κορυφής των BRICS παρουσιάζεται στη Μόσχα ως απόδειξη ότι οι δυτικές προσπάθειες να απομονωθεί η Ρωσία λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία έχουν αποτύχει.

Το Κρεμλίνο θέλει να προσελκύσει και άλλες χώρες να εργαστούν μαζί, ώστε να αναδιαμορφώσουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και να μπει τέλος στην κυριαρχία του αμερικανικού δολαρίου.

Στη σύνοδο κορυφής επιβεβαίωσαν ότι θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Κίνας, της Ινδίας και των ΗΑΕ.

Keywords
Αναζητήσεις
poutin-oi-brics-ta-epomena-chronia-tha-paragagoun-to-megalytero-meros-tis-afxisis-tou-pagkosmiou-aep.htm
Τυχαία Θέματα